Постигането на големите цели в живота започва с една мечта

...
Постигането на големите цели в живота започва с една мечта
Коментари Харесай

Ако искаш по-добро бъдеще, трябва да го създадеш: заветът на Джокович

Постигането на огромните цели в живота стартира с една фантазия - това сподели Новак Джокович в речта си след спечелването на 23-та рекордна купа в Големия шлем. В неделя сърбинът във финала на " Ролан Гарос " и еднолично отпред по трофеи пред Рафаел Надал.

" Бих желал единствено да изпратя обръщение на всеки младеж по света. Към каквото и да се стремите - без значение дали е тенис, спорт или нещо друго, аз бях седемгодишен и мечтаех, че един ден мога да печеля " Уимбълдън " и да стана номер едно в света ", стартира сърбинът.

" Едно нещо е несъмнено. Чувствам, че съм имал силата да основа личната си орис. Опитвах се да пресъздавам всяко едно нещо в живота си. Не единствено да имам вяра в него, само че и в действителност да го усещам с всяка клетка в тялото си. За да се трансформира нещо в действителност, човек първо би трябвало да си го показа ".

" Бъдете в сегашния миг. Забравете за това, което се е случило в предишното, бъдещето е нещо, което просто ще се случи. Но в случай че искаш по-добро бъдеще, би трябвало ти да го създадеш ", гласеше посланието на Джокович, изречено на централния корт в Париж " Филип Шатрие ".



С успеха си в " Ролан Гарос " Джокович се върна и на върха в международната класация, изпреварвайки.

Той изясни, че посланието му е отправено и към неговите деца, които изгледаха дуела с Рууд.

Не мога да кажа, че съм най-хубавият в историята

След всеки шампионат от Големия шлем разумно изниква и въпросът кой е най-велик в историята. Дълго време разногласията бяха поделени сред Джокович, Роджър Федерер и Рафаел Надал.

Швейцарецът приключи кариерата си, до момента в който Надал непрекъснато е малтретиран от контузии, като точно затова.

Малко след финала в Париж Надал беше един от първите, които поздравиха Джокович със известие в " Туитър ".

" Не желая да кажа дали съм най-хубавият в историята. Това е пренебрежение към великите първенци от други столетия. Всеки популярен първенец от своето потомство е оставил голяма диря и е проправил пътя. Оставям тези полемики на някой различен ", сподели Джокович пред кореспонденти след финала.

Неговата първа купа в Шлема пристигна през 2008 година, когато Федерер към този момент имаше 13 от общо 20 на сметката си. По същото време превъзходството на Надал в " Ролан Гарос " беше почнала и испанецът навлизаше на другите настилки.

 Ако искаш по-добро бъдеще, би трябвало да го създадеш: заветът на Джокович
© Reuters

" Винаги съм се сравнявал с тези момчета, двамата най-големи противници в моята кариера. Казвал съм и преди, че те са ме определяли като състезател. Всичките триумфи, които имам, те са съдействали за тях по някакъв метод... безбройните часове на мислене какво е належащо, с цел да ги победя ".

" Невероятно е да знам, че съм с един трофей пред Рафа, само че в това време всеки написа личната си история. Мисля, че всеки има неповторим път, който би трябвало да прегърне и да се придържа към него, само че, несъмнено, ние тримата и Анди Мъри достигнахме златната епоха ", сподели още Джокович.

Какво следва

След рекордната 23-та купа и продобиване на първите два Шлема през сезона, Джокович се движи по график за успех и в четирите съревнования.

За сметка на Надал, който има непрекъснати контузии и през 2024 година ще постави завършек на кариерата си, сърбинът става все по-добър. Той няма проблеми с физиката, както се видя и в срещата с Алкарас, белязана от.

Треньорът на сърбина Горан Иванишевич съобщи, че се надява Надал да се завърне и да завоюва още един шампионат, само че не се съмнява, че Джокович има още трофеи, с цел да остане отпред. Според него календарният шлем към този момент е действителна опция.

 Ако искаш по-добро бъдеще, би трябвало да го създадеш: заветът на Джокович
© Reuters

" Наистина скърбя, че Рафа не е тук, само че аз споделих от дълго време, още преди да стана член на екипа на Джокович, че той и Рафа, те ще завоюват повече от 22 трофеи ", сподели хърватинът.

" Надявам се Рафа да се върне и да завоюва още един, а Новак е единственият състезател, който може да завоюва календарен Голям шлем. Преди две години той беше на един мач разстояние, тъй че има късмет и тази година. Все още пътят е дълъг, само че Големите шлемове са задачата в този момент. Не знам какъв брой, само че той има в тялото си още доста ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР