постепенно става доминиращ, а Европа реагира с нови ограничения, пише

...
постепенно става доминиращ, а Европа реагира с нови ограничения, пише
Коментари Харесай

Европа затяга примката на фона на страхове от варианта Делта

постепенно става преобладаващ, а Европа реагира с нови ограничавания, написа Гардиан, представен от БГНЕС.

Някои страни ускориха граничния надзор, като Малта забрани влизането на неимунизирани пасажери, а Германия вкара по-строги карантинни правила за хората, идващи от Испания и Нидерландия. В по-широк проект управляващите в Гърция, Италия, Франция и Португалия вкарват действително имунизационни паспорти за необятен набор от действия, макар че множеството се отхвърлят да употребяват този термин, провокирал големи полемики.
 И доцент Кунчев чака, че след седмица ще си спомним доста мощно за ковид И доцент Кунчев чака, че след седмица ще си спомним доста мощно за ковид
Ние сме в релативно по-спокойна обстановка, само че тя няма да продължи дълго. За това предизвести националният здравен контрольор доцент Ангел...

Италия ще изисква доказателство за имунизация - посредством общоевропейския " зелен пропуск “ - с цел да се прави каквото и да било, от посещаване на музей, подготовка във фитнес зала или гледане на филм. Подобни правила във Франция провокираха два уикенда на митинги, на които участваха десетки хиляди, в това число крайнодесни деятели в събота. Но множеството възрастни французи са изцяло имунизирани и анкетите демонстрират, че болшинството поддържа новите ограничения. В Гърция питейните заведения и заведенията за хранене към този момент могат да посрещат вътре единствено имунизирани клиенти, ограничаване, което Португалия вкара при започване на юли.

СЗО съобщи в петък, че разновидността Делта към този момент е преобладаващ в огромна част от Европа. А политиците цитират бързия напредък на тази мощно трансмисивна форма на Коронавирус, с цел да оправдаят ходове, ограничаващи огромна част от публичния живот. " Вариантът Делта е даже по-голяма опасност от останалите разновидности ", сподели министър-председателят на Италия Марио Драги пред кореспонденти. " Зеленият пропуск не е случаен, а належащо изискване да не се стопира стопанската система. Без имунизации всичко ще би трябвало да се затвори още веднъж ”, безапелационен е той.

Ръководителят на Европейската централна банка Кристин Лагард предизвести за характерните опасности, породени от Делта, като предходната седмица банката гласоподава да резервира своята обширна стратегия за стимулиране на Covid. " Повторното отваряне на огромни елементи от стопанската система поддържа енергичното възобновяване в бранша на услугите. Но разновидността Делта може да понижи това възобновяване в услугите, изключително в туризма и хотелиерството “, сподели тя.

Настоящите данни демонстрират, че разновидността Делта е с към 60% по-заразен от разновидността Алфа, който от своя страна е с 60% по-трансмитивен от истинския вид от Китай. Така 10 души, инфектирани с истинския вариант на Коронавирус, биха предали заболяването на към 25 други хора, без ограничавания като заключване или имунизации. Но 10 души, инфектирани с разновидността Делта, ще разболеят сред 60 и 70 души.

Учените споделят, че Европа в този момент е изправена пред същата конкуренция сред имунизацията и разновидността Делта, която се организира във Англия от няколко месеца. " Очевидно Англия се оправя добре с имунизирането на уязвимите групи като хората над 50-те и все пак към момента следим повече хоспитализации, в сравнение с биха желали NHS сега, тъй че ще бъде комплицирано за Европа. И мисля, че отговорът е да се вършат повече имунизации ”, сподели Хиббърд.
 Математик предизвестява: Сега би трябвало да се работи за ковид Математик предизвестява: Сега би трябвало да се работи за ковид
Ефективното репродуктивно число пораства бързо, в този момент е време да се подхващат дейности от държавното управление. Това написа в персоналния си профил...

" Европа евентуално би трябвало да разшири всеобщото тестване малко повече, с цел да могат хората да са по-наясно дали са позитивни или не и по-късно да се изолират, в случай че са. Европа не е толкоз добра в това: не можете да получите безвъзмездни проби толкоз елементарно в цяла Европа, колкото във Англия ", добави тя. През седмицата, откакто Еманюел Макрон, френският президент, разгласи по-строг надзор на 12 юли, рекордни 3,7 милиона френски жители се записаха за имунизация, съобщи Ройтерс.

В Италия решението на Драги също провокира повишение на броя на имунизациите, споделиха чиновници. „ Мисля, че министър-председателят реализира това, което искаше да реализира “, сподели Джовани Тоти, президент на района на Лигурия. Като цяло повече от половината от популацията на Европейски Съюз към този момент е изцяло имунизирано, само че има обилни разлики сред страните. А бързото повишаване на случаите може да изложи даже изцяло имунизираните на риск.

" За страдание в доста страни от нашия район следим забележителен растеж на случаите, свързани с разпространяването на мощно излъчвания вид Делта, “ сподели Ханс Клюге, районен шеф на СЗО за Европа. " Въпреки големите старания на държавите-членки да имунизират хората в целия район, още милиони остават неимунизирани и затова рискуват да попаднат в болница “, добави той.

Мрачният образец за английската лятна вълна от инфекции може да е подтикнал европейските политици да вкарат по-строг надзор, като им сподели какво може да следва, в случай че не подхващат дейности. " Разрешаването на всеобщо заразяване дружно с частична имунизация освен предизвиква заболявания и гибел, които могат да бъдат избегнати, в това число при младежи под 18 години, само че ще докара до дълбока заболеваемост от дълъг Коронавирус и съставлява голям опит в еволюцията на вируса, който може да генерира по-опасни разновидности “, сподели Клюге.

Високите равнища на разновидността Делта във Англия доведоха до това английските туристи да са неразрешени в европейски страни като Нидерландия и България. Но горещите точки за лятна отмора в южната част на континента, които разчитат на туризма за забележителна част от своя Брутният вътрешен продукт, към момента предизвикват пътуващите от Англия. EasyJet съобщи, че това ще бъде най-натовареният уикенд през годината, пренасящ над 135 000 пасажери до места в цяла Европа. Това може да подхрани още по-бързо разпространяване на рисковия вид.
 И Кантарджиев предизвести, че болестта с ковид почва да пораства И Кантарджиев предизвести, че болестта с ковид почва да пораства
Десет заболели от ковид заразяват 10. Това е оценката за репродуктивното число на болестта на някогашния началник на Националния ц...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР