Постепенно навлизаме в ерата на облачния гейминг. Възможността играчите да

...
Постепенно навлизаме в ерата на облачния гейминг. Възможността играчите да
Коментари Харесай

Facebook стартира своя облачна гейм услуга

Постепенно навлизаме в ерата на облачния гейминг. Възможността играчите да употребяват хардуерна мощност, отдалечена от тях и посредством крайни устройства да играят разнообразни заглавия за в този момент се възприема добре и доста компании гледат в тази посока. Сред тях към този момент е и Фейсбук. Наред със своята лична хостинг услуга, обществената мрежа разгласи и своя cloud гейминг платформа.

Новината заяви персонално един от вицепрезидентите на компанията Джейсън Рубин. Той споделя пред медии, че методът въпреки всичко ще е деликатен. Новата услуга няма да има за цел да се конкурира с платформи като Stadia на Гугъл и GeForce Now на Nvidia, които оферират заоблачен достъп до ААА заглавия.

Вместо това Фейсбук ще предлага безвъзмездни игри за мобилни устройства, които ще могат да се играят непосредствено от приложението за Android на Фейсбук или в браузъра. С течение на времето системите ще се усъвършенстват, тъй че да могат да поемат по-сложни и " по-тежки " игри, а дотогава платформата ще е изцяло безвъзмездна.

Игрите, с които започва гейминг платформата на Фейсбук, са Asphalt 9: Legends, Mobile Legends: Adventure, PGA TOUR Golf Shootout, Solitaire: Arthur " s Taleи на 2K. Първоначално услугата ще е налична единствено за Съединени американски щати, само че скоро ще може да се употребява и в целия свят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР