Поставят ромския квартал на Пещера под блокада, като излизане на

...
Поставят ромския квартал на Пещера под блокада, като излизане на
Коментари Харесай

Бареков позна пак. Гетата избухнаха. В Пещера е първото доказано гето с взрив от коронавирус

Поставят ромския квартал на Пещера под обсада, като излизане на хора е допустимо единствено в случай че имат нужда от здравна помощ. Мерките се постановат, защото там има регистрирани четири позитивни проби на ковид и кварталът се трансформира в огнище на болест, разяснява кметът на Пещера Йордан Младенов, представен от БНР.

"Днес свикахме щаба, общинския, с който предприехме в допълнение ограничения и с моя заповед от на следващия ден - 5 април, ще има пропускателен режим във входно- и входно-изходните артерии на квартала. Това са хора, които са имали контакти с чужбина, едните хора имат контакт с Белгия, били са в Белгия, а другата жена, която е настанена в Пещера, се е завърнала преди две седмици от Англия ", изяснява кметът.

По думите му "това, което се следи - и докторите, и от щаба потвърдиха, е, че фактически това са контакти, които са привнесени от непозната страна. Това, което ме тормози, е, че има погребения в квартала, където знаем, че традициите са да се събират повече хора, свързал съм се със фамилиите и съм помолил всички близки да няма скупчване на хора ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР