Поставянето на трета доза от препарата на АстраЗенека работи срещу

...
Поставянето на трета доза от препарата на АстраЗенека работи срещу
Коментари Харесай

АстраЗенека: Антителата срещу Омикрон след бустерна доза са по-високи от тези на преболедувалите COVID-19

Поставянето на трета доза от препарата на " АстраЗенека " работи против " Омикрон ", като доста усилва броя на антителата. Това оповестява фармацевтичната компания, цитирайки лабораторно проучване на Оксфордския университет.

В изследването са били обезвредени титри на новия по-заразен Коронавирус вид, които са били мощно повлияни при трета игла - в пъти повече спрямо данните при две игли. От фармацевтичната компания прецизират, че антителата против " Омикрон " след бустерна доза са по-високи от тези на преболедувалите от COVID-19.

Според " АстраЗенека " две дози от имунизацията им защищават от " Делта " разновидността. Проучването проучва кръвни проби, взети от 41 лица, инфектирани с COVID-19, които са имунизирани по скица с две дози, три дози или преболедували. Уточнява се, че изследването е направено от без значение от откриватели от Оксфордския университет, като данните са близки до тези от съперниците " Пфайзер " / " Бионтех ", които откриха, че трета доза от имунизацията им работи против " Омикрон ".

След като в този момент познаваме по-добре " Омикрон ", мислим, че ще се окаже реакцията на Т-клетките да обезпечава трайна отбрана против тежко боледуване и хоспитализация, съобщи Мене Пангалос, началник на развойния отдел на " АстраЗенека " по отношение на главен съставен елемент на имунната система, реагиращ на зараза.

Въпреки положителните резултати " АстраЗенека " съобщи, че работи с сътрудниците си от Оксфордския университет за основаване на характерна ваксина за вид " Омикрон ", както вършат и другите производители на ваксини.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР