Поставянето на постоянния покрив на сградата на Русенската опера, който

...
Поставянето на постоянния покрив на сградата на Русенската опера, който
Коментари Харесай

Русенската опера ще има нов покрив до месец

Поставянето на непрекъснатия покрив на постройката на Русенската опера, който изгоря при огромен пожар преди две години, протича по график. Ако всичко върви проект, до началото на идния месец той би трябвало да е подготвен, сподели шефът на културния институт Пламен Бейков, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му в този момент се демонтира краткотрайният покрив, който бе подложен след пожара. " През идната седмица следва монтирането на детайлите на непрекъснатия покрив, а по-късно стартира и покриването ", изясни Бейков.

Той сподели още, че следва да бъде оповестена социална поръчка за план за ремонт на сцената, която също пострада при пожара. Дейностите включват нова електроинсталация, театрална техника, машинизация. Ще бъдат ремонтирани гримьорните, пространствата за театралните служащи, кабините на озвучителите и осветителите. За задачата страната отпусна 3,6 млн. лв..

Бейков изясни, че се надява в края на годината да бъде сложено началото на съответни действия по вътрешния ремонт на постройката. Той осведоми, че преди седмица са излезли резултатите от геоложките изследвания, които да покажат дали има проваляне на постройката.

" Те демонстрират, че почвата под постройката е релативно постоянна, няма интензивност, няма и в допълнение съдбовно нанесени вреди от гасенето на пожара ", изясни Бейков.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР