Поставянето на граници в една връзка е важно. Въпреки това

...
Поставянето на граници в една връзка е важно. Въпреки това
Коментари Харесай

Това са здравословните граници, които да установите веднага във връзката си

Поставянето на граници в една връзка е значимо. Въпреки това доста хора отхвърлят да го създадат, тъй като считат, че по този начин ще влошат връзките си. Границите обаче са нужда, която играе роля точно за щастливите връзки, а не за утежняването им. Когато във връзката няма граници, няма и ясни правила. Оставянето на връзките по течението е рецепта за безконтролното им утежняване с времето. Появяват се мотиви за спорове, недоразумение, разногласия, нахлуване в територии, които водят до неприятен край.
Кои са здравословните граници, които да установите във връзката си за повече благополучие и естетика?

1. Самоуважение.
Първата граница, върху която би трябвало да поработите, е уважението към самите вас. Помислете добре за това с какво не бихте създали компромис, заявете го и го отстоявайте. Това ще ви накара да се чувствате добре, а и ще провокира уважението на колегата ви. Ако се съгласявате с неговите стремежи, постоянно пренебрегвайки вашите, това автоматизирано ви прави персона, която не заслужава почитание. А и самите вие ще се почитате по-малко.

2. Дистанцирайте се от желанието да угаждате.
Угаждането е значимо за една връзка. То е метод да покажете любовта си, да изразите привързаността си и желанието да зарадвате половинката си. Но това е друго от това безусловно да се стремите да удовлетворявате всяко предпочитание и всяка волност. Когато осъзнаете разликата сред тези две неща, ще ви е по-лесно да установите границата, в която и двамата се чувствате добре.

3. Балансирайте силите във връзката.
В някои случаи единият сътрудник е алфа, другият бета. Но се случва по този начин, че и двамата да сте алфа, от което произтичат извънредно доста проблеми. За да не се постанова да сте в непрекъснато единоборство, авансово установете тази граница. Разпределете силите във връзката си. Не се поддавайте на желанието постоянно да дърпате конците. Същото важи и за колегата ви. Балансираното равнене на силите е един от ключовете за щастлива връзка.

4. Не казвайте „ да “, когато желаете да кажете „ не “.
Притъпяването на възприятията и желанията не води до щастливи и хармонични връзки. То единствено натрупва напрежение, което може да избухне като тенджера под налягане в непредвиден миг. Бъдете колкото се може по-откровени в диалозите и мислите си. Не заблуждавайте колегата си с многозначителни отговори. Не казвайте „ да “, когато имате поради „ не “ или желаете да откажете, да не се съгласите.

5. Спрете да чувствате виновност.
Поставянето на граници изисква да не сте чак толкоз сериозни към себе си. Признавайте грешките си, взимайте поука от тях, когато това е належащо, само че не прекалявайте. Постоянната самооценка и непотребното вменяване на виновност ви вършат неприятен сътрудник на половинката си, а и най-много на себе си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР