Поставяме си цял, която казва стоп на политическата безпътица, заяви

...
Поставяме си цял, която казва стоп на политическата безпътица, заяви
Коментари Харесай

Каримански: Имаме едни регулатори- КЗК и КЗП, които не работят в момента

Поставяме си цялостен, която споделя " стоп на политическата обърканост ", съобщи пред БНР Любомир Каримански от коалиция " Заедно ". " Целта е точно да се постави завършек на тези политически боричкания, които не водят до на никое място, а водят до дребнотемия и водят до показ на егото на първи проект, а не толкоз за решение на проблемите на хората. Именно в тази посока - до момента в който политиците се карат, хората не престават да обедняват ", разяснява той.

Каримански уточни, че са проучили опита при изборите в Европа от последните 2 години:

" В множеството страни, където е имало такива избори, слагането на икономическите проблеми над политическия набожен фанатизъм е водещото нещо и хората го припознават за водещо, т.е. те се доверяват на тези, които със своите познания, със своя опит и умения, със своята административна подготовка могат да решат проблемите им, а не толкоз да спорят за незначителни политически тематики ".

Според него има решение на уравнението за понижаване на цените, напредък на стопанската система и недостиг под 3%:

" Решението обаче не може да се търси в условен къс времеви интервал. Ако времевият интервал на това решение се удължи, то е с помощта на 48-ото Народно заседание, което със своите дейности направи по този начин, че да бъде длъжен народът малко повече, в сравнение с в случай че не бяха приложили тези популистки ограничения и всичко това, което е обвързвано примерно с едно повдигане на минималната работна заплата, без да имаме икономическия растеж като база, върху която да се стъпи, с цел да оценим по какъв начин би трябвало да пораства минималната заплата. Това, което наблюдавахме в 48-ото Народно събрание, беше огромно наддаване ".

Каримански акцентира, че не е чул нито една българска институция да е приложила ограниченията, оповестени на страницата на Европейски Съюз във връзка със отбраната на потребителите.

" Аз като консултант в Министерството на финансите повдигнах тематиката и пред премиера, и пред министъра на финансите - точно час по-скоро да стартира следенето на всяка стока от производителя или от митницата до метода, по който отива в комерсиалната мрежа ".

Според него обаче първо би трябвало да се тръгне от нормативната уредба:

" Именно поради това сформирахме " Заедно ". Като един от първите целите на коалиция " Заедно " е точно смяната на Закона за отбрана на потребителите и Закона за защита на конкуренцията. Ние имаме едни комисии, които не работят сега ".

По думите му един от методите за справяне с инфлацията е икономическият растеж и понижаване на разходната част. Според него страната към момента не е взела задоволително ограничения за понижаване на разходната част в обществените разноски:

" Искаме да сложим завършек на постановленията на Министерски съвет да се прекроява бюджета. Това е безусловно неправилно, тъй като по този метод се деформира бюджетът ".

Запитан за идните избори и с кой те биха работили, Каримански отговори:

" Там, където свършва политическото говорене и стартира екипната експертна работа, там сме ние и там се нареждаме. Ние се нареждаме в тази част на политическия и публичния живот, която може да концентрира и концентрира напъните на хора със познания, опит и експертиза в дадения бранш ".

За отношението им и възможна поддръжка за обединението " ПП-ДБ ", той сподели: " Най-близо сме до тези, които преди всичко поставят и издигат на пиедестала доверието на хората. Ако те създадат това, преглъщайки персоналното его, в случай че разпознаят проблемите, които ние слагаме на дневен ред като ограничения и времева рамка за решението на тези проблеми и в случай че в действителност залагаме на хора със познания, умения и административен опит за решение на тези проблеми - да, за какво не ".

Той разгласи, че към момента не знае дали и къде ще води листа за идните избори: " За един МИР ще повеждам, само че това не е обезпечено и не е несъмнено към момента. Когато формираме тези листи, ние изхождаме от това кой какъв потенциал има да поддържа връзка с хората и да употребява тези 3 значими димички, които ние сложихме като фронтлайн за решаването на проблемите в коалиция " Заедно " - доверие, отговорност и морал ".

Любомир Каримански изиска амнистия от хората за грешките, които са позволили досега.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР