Поставихме началото, продължаваме с инициативите, а финалът на честванията ще

...
Поставихме началото, продължаваме с инициативите, а финалът на честванията ще
Коментари Харесай

Кметът Илко Стоянов: ФК „Пирин“ заслужава достойно отбелязване на вековния си юбилей и то няма как да бъде в рамките на ден

Поставихме началото, продължаваме с самодейностите, а финалът на честванията ще бъде през 2023 година

Честването на вековния празник на ФК „ Пирин ” няма по какъв начин да е единствено на една дата и единствено с едно събитие. Това е нашият обичан тим и по тази причина ще отбележим уместно неговата стогодишнина. Това съобщи през днешния ден на конференция кметът на община Благоевград Илко Стоянов. Той увери, че с екипа му са в непрекъсната връзка и с почитателите на отбора, и със притежателя на клуба. Кметът напомни, че преди 100 години – през 1922 година фенове на футбола са решили да основат футболен тим, само че регистрацията им е лишила съвсем година.

„ Няма нищо неприятно в това, че честванията ще продължат и идната година. Ние поставихме началото с изложбата, отдадена на ФК „ Пирин ”. Някои обаче се пробват да извличат дивиденти и от този празник. Абсолютна неистина е, че Община Благоевград е дала 50 000 лв. за честването на 100-годишнината. Тези пари са отпуснати за развиването на детско-юношеския и женския футбол ”, сподели още Илко Стоянов.

Той акцентира, че, с цел да може „ Пирин “ да се развива е значимо клубът, Общината и почитателите да гледат в една посока. „ Само тогава ще успеем да създадем честване, което да се помни дълго ”, сподели още кметът.

В момента се провежда следващата демонстрация във връзка юбилея. Тя ще бъде на 30 октомври, а в програмата са включени музикално-танцова стратегия, показана от локални фолклорни групи, шоу с фенерчета и заря в бяло и зелено, цветовете символизиращи емблемата на „ Пирин “. Предстоящата самодейност е вследствие на взаимни старания на футболни почитатели и Община Благоевград. Тя ще се състои на стадион „ Христо Ботев “ с начален час 16.30 ч.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР