Поставихме 5 еко-вендинг машини за разделно събиране на пластмасови опаковки

...
Поставихме 5 еко-вендинг машини за разделно събиране на пластмасови опаковки
Коментари Харесай

Кучемати са поставени вече и в София

Поставихме 5 еко-вендинг машини за разделно събиране на пластмасови опаковки в столичните паркове. Те са в Борисовата градина, Южния парк, НДК и Княжеската градина. Целта на плана е развиване на системата за разделното събиране на боклуци, грижата и възстановяване качеството на околната среда и хуманното отношение към животните. Това сподели зам.-кметът на София по екология Десислава Билева , която ревизира поставената машина в парка на НДК дружно с ръководителя на Столичния общински съвет Георги Георгиев .

Пропомняме, че сходни автомати бяха ситуирани при започване на месеца и тук-там за свободна разходка на домашни любимци в Стара Загора.
 “Кучемати” пускат храна за домашния любим против пластмасова бутилка
“Кучемати ” пускат храна за домашния любим против пластмасова бутилка

Целта е жителите да събират разделно

Осигурените 4 кучемата и 1 екоавтомат за птици съчетават paздeлнoто cъбиpaнe нa боклуци, eнepгийнaта eфeĸтивнocт нa cлънчeвитe пaнeли и гpижaтa зa живoтнитe, оповестиха от Столична община. Технологията на работа на машините е следната - против пластмасова опаковка, вендинг машината дава храна за кучета или за диви жители на парка .

" Целта ни е да подтикваме хората да изхвърлят отпадъците си разделно. Изхвърляйки своята бутилка, жителите получавате дребна премия - порция храна за кучета. Машините са енергийно самостоятелни, разполагат с фотоволтаичен панел на покрива, с цел да се покаже в една машина целият цикъл на екологични практики. ", разяснява Билева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР