Поставих България на кикбоксовата карта, обяви сензацията Стоян Копривленски-Снайпера. Той

...
Поставих България на кикбоксовата карта, обяви сензацията Стоян Копривленски-Снайпера. Той
Коментари Харесай

Стоян Копривленски: Поставих България на кикбоксовата карта

" Поставих България на кикбоксовата карта ", разгласи сензацията Стоян Копривленски-Снайпера. Той завоюва влиятелния кикбоксов шампионат в лека категория (до 70 кг) от най-популярната верига на планетата " Глори " през уикенда. 23-годишният бургазлия победи в границите на един час двама противници.
STOYAN KOPRIVLENSKI GETS THE FIRST KO OF THE NIGHT!
Don't miss the #GLORY49 lightweight tournament finals later tonight! pic.twitter.com/lO7hVQ2NZq
— GLORY Kickboxing (@GLORY_WS) December 9, 2017 Той нокаутира на полуфинала бразилеца Майкол Юрк с хайкик още в първия рунд. На финала надделя безапелационно огромния любимец Тиджани Безтати (Мар), който нямаше загуба в организацията. " Още от сутринта на мачовете бях доста фокусиран и подготвен 100% - показа пред " България Днес " Стоян Копривленски. - Имах два месеца за подготовка. Проучих противниците. Видях, че слабата страна на Юрк е трупът. Има няколко нокаута след удар в региона на черния дроб. Работих с колена и ритници. Мислех върху играта. Забелязах в един миг от мача, че когато бие ляв прав, отива напред. Имам моя техника, с която трансферирам лявата ръка и удрям мавашито в главата. Бях доста удовлетворен, само че не го демонстрирах. Концентрирах се върху почивката и свалянето на пулса. Трябваше да възстановя за идващия мач, който беше след има-няма един час. "
Съперникът за финала Тижани Безтати игра цялостни три рунда в своя първи мач. В борбата за златото Копривленски го прати в нокдаун след атрактивната техника бекфист, а по-късно завоюва с единомислещо съдийско решение.
" Опитваха се да създадат Безтати идната огромна звезда - показа Копривленски. - На първата галавечер от веригата " Глори ", в която участвах, мароканецът още веднъж беше свален в нокдаун с бекфист. Тогава той стана и взе безапелационно мача, като преби своя противник. Тренирал съм всичко. Дойде ми опцията. След като го смъкнах, не бързах във втората част. Бях наясно, че в третия рунд ще е по-изморен от мен. За него това беше шести рунд за галавечерта, а на мен четвърти. "
Веднага след триумфа Копривленски развя българския байрак.
" Радостта беше огромна. Моят екип очакваше да се удрям добре, само че не смятаха, че ще пребия съперниците си - показа българският кикбоксьор. - Имаше агитка от близо 100 българи, които доста викаха. След мача се качих на въжетата и ги поздравих. Беше ми доста готино. Хората ми споделиха, че съм направил хубаво усещане, тъй като не съм спрял да се удрям, даже и след нокдауна във финала. "
Копривленски ще почива до края на годината, а през януари още веднъж отпътува за Холандия, където живее и тренира.
" След триумфа ще се кача нагоре в ранглистата, тъй като победих четвъртия и седмия в класацията. Сега ще ги задмина - изясни геният. - Вероятно ще играя още един дуел против противник от Топ 5 и чак тогава ще имам късмет за купата. "
През септември Копривленски загуби по точки от Кевин Хеслинг на галавечер в Амстердам.
" Поражението пристигна в точния миг - изясни българинът. - Всяка загуба ме построява. Не бях 100% подготвен за този мач. Когато пристигна предлагането, не желаех да отхвърлям, тъй като преди този момент отпаднах поради травма за галавечерта в Париж. Имах едвам няколко седмици подготовка. Това си пролича на срещата. След загубата трансформирах всичко. Започнах да упражнявам друго. Не наблягах толкоз на силовите тренировки. Работих повече върху техниките от бокса, ритниците и колената. В Холандия имам доста свободно време. Само упражнявам и почивам. Наблегнах на менталната подготовка. Психически бях доста добре надъхан за шампионата. "
Копривленски чака нов контракт от веригата " Глори ", който ще го направи същински експерт. Самият Стоян признава, че в България хонорарите за мачове са 10 пъти по-малки.
" Парите към този момент ще бъдат разнообразни. Мога освен да претърпявам, само че и да пребивавам обикновено. Имаше награден фонд от шампионата. Той е 5-цифрена сума. Вече няма да съм подобен новобранец, както ме бяха описали преди този момент. Надявам се още български кикбоксьори да дойдат в Холандия и да се развият. "

вестник " България Днес "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР