Поставеният под №3 Ян-Ленард Щруф е първият полуфиналист на турнира

...
Поставеният под №3 Ян-Ленард Щруф е първият полуфиналист на турнира
Коментари Харесай

Ян-Ленард Щруф е първият полуфиналист на Sofia open 2023

Поставеният под №3 Ян-Ленард Щруф е първият полуфиналист на шампионата по тенис от сериите АТП 250 Sofia Open с награден фонд 562 815 евро.

Германецът пласира 13 аса и отстрани дебютанта в българската столица Фабиан Марожан (Унгария) със 7:6(3), 4:6, 6:4 след близо два часа игра на Централния корт в " Арена София ".

Двубоят стартира с замяна на пробиви, след което сервиращите преобладаваха и се стигна до тайбрек. В него 28-ият в международната класация немец взе ранен задатък от 3:0 точки и не позволи да бъде застигнат.

24-годишният маджарин, 62-и в класацията на АТП, съумя да изравни след единствен брейк в петия гейм на втората част, а при започване на третия сет той осъществя нов пробив и поведе с 2:0. Опитният 33-годишен Щруф стигна до поврат и при 5:3 сервираше за мача, само че не съумя. В идващия гейм германецът се възползва от няколко прибързани и неточни дейности на противника и въпреки всичко стигна до успеха при четвъртата си опция.

Това е първи полуфинал за Щруф на равнище АТП на твърда настилка от 2021 година в Санкт Петербург. В спор за място на финала той чака спечелилия от мача сред Джак Дрейпър (Великобритания) и участващия с " уайлд кард " Джем Илкел (Турция), който играят по-късно през днешния ден.
 Стана явен първият четвъртфиналист на Sofia Open 2023
Стана явен първият четвъртфиналист на Sofia Open 2023

Това е французинът Адриан Манарино
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР