Поставеният под №3 Даниил Медведев се класира за третия кръг

...
Поставеният под №3 Даниил Медведев се класира за третия кръг
Коментари Харесай

Даниил Медведев съхрани руските надежди на Sofia Open

Поставеният под №3 Даниил Медведев се класира за третия кръг на Sofia Open 2018. Руснакът се наложи над холандския занаятчия на двойки Робин Хаасе с 5-7, 6-2, 6-2 за 1 час и 35 минути и на следващия ден ще играе със словашкия левичар Мартин Клижан за място на полуфинал, където може да срещне Стефанос Циципас или Гаел Монфис.

Мачът стартира със светкавични сервис геймове. След единствено 15 минути игра резултатът към този момент беше 3-3. Медведев играеше тъкмо и нападателно, до момента в който Хаасе не се смущаваше да прави двойни неточности при сечените си сервиси.

В седмата и осмата партии се появиха дългите разигравания, по-често спечелвани от Медведев. Но равенството настойчиво се запазваше. В идващия гейм руснакът проби на нула и сътвори усещането, че взел сета.

Малко ненадейно Хаасе стартира да връща началните удари на Медведев. Холандецът залагаше, като експерт на двойки. повече на сечените удари, до момента в който Медведев ускоряваше. Руснакът не загуби първия си сервис и позволи пробивът да бъде върнат. Нещо повече той изля яда си на ракетата и позволи нов брейк, с който загуби частта с 5-7 за 30 минути.

Даниил проби в дългия първи гейм на втория сет, когато Хаасе пропусна благоприятни условия да вземе подаването си. Това даде насоката на играта. Медведев се успокои, а Хаасе към този момент не можеше да осъществя бързо сечените си сервиси.

Втори пробив за 5-2, дефинитивно реши частта и Медведев изравни сле 6-2 и единствено 24 минути.

Третата част беше копие под индиго на втората. Руснакът проби при започване на нула и направи нов брей за 5-2. Хаасе към този момент беше доста раздразнителен и търсеше повода за загубата си в публиката.

Даниил Медведев сподели, че за разлика от сънародника си Карен Хачанов, е пристигнал в София да печели.

Хаасе от четири участия в " Арена Армеец " остана единствено с две победи на сингъл против Димитър Кузманов. Сега за него е значимо да се възвърне за мача си на двойки, който ще се състои по-късно през днешния ден в помощната зала. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР