Поставеният под №26 в схемата на Мастърс 1000 в Мадрид

...
Поставеният под №26 в схемата на Мастърс 1000 в Мадрид
Коментари Харесай

Григор Димитров спечели в Мадрид след 2 тайбрека

Поставеният под №26 в схемата на Мастърс 1000 в Мадрид Григор Димитров завоюва първия си дуел на единично.

Българинът се наложи със 7:6(6), 7:6 (2) над Грегоар Барер от Франция в мач от втория кръг на шампионата.

Първи до точка за пробив стигна 29-годишният французин. Това стана в петия гейм, само че Димитров я „ изтри “ с ас и след това завоюва подаването си за 3:2. В останалото време всеки печелеше безапелационно сервис геймовете си и закономерно се стигна до тайбрек. Размяната на половините на корта пристигна при резултат 4:2 точки за Григор. Барер стигна до сетбол при 6:5, само че 31-годишният българин го обезврежда с превъзходен сервис. След това Димитров стигна до точка за продобиване на частта и я осъществя след двойна неточност на противника, който е №56 в ранглистата на АТР.

В идващия сет Гришо трябваше да избавя четири брейкпойнта в осмия гейм, с цел да изравни при 4:4. После се стигна до нов тайбрек. Димитров водеше с 5:1 точки при промяната на половините. Веднага по-късно стигна до пет следващи мачбола и осъществя втория с съвършен ретур.

Тенисистът от Хасково приключи с 27 печеливши удари (10 аса) при 20 непредизникани неточности.

В трети кръг в Мадрид той ще се изправи против спечелилия от днешния мач сред лидера в схемата Карлос Алкарас от Испания и финландеца Емил Руусувуори.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР