Поставеният под №1 в схемата на Sofia Open 2023 Александър

...
Поставеният под №1 в схемата на Sofia Open 2023 Александър
Коментари Харесай

Александър Зверев няма да участва на тенис турнира Sofia Open 2023

Поставеният под №1 в схемата на Sofia Open 2023 Александър Зверев няма да взе участие в българския шампионат от сериите АТР 250. Германецът имаше голямото предпочитание да почете почитателите в България, само че отдръпна подадената в последния миг поръчка по решение на своя треньорски екип. Беше преценено, че е по-добре напъните му да бъдат съсредоточени върху присъединяване му във финалите на АТР в Торино (12-19 ноември).

Зверев си обезпечи място в заключителния шампионат на най-хубавите осем тенисисти едвам нощес, заради което програмата му претърпя смяна в последния миг.

„ Като турнирен шеф и от името на многочислените почитатели на тениса показвам извънредно отчаяние. Същевременно оставам убеден, че шампионатът ще резервира високото си качество с помощта на останалите звезди от международна класа. Турнирът остава и превъзходна опция за развиване на българските играчи, които ще имат късмет да се изправят против някои от най-хубавите тенисисти в света “, разяснява турнирният шеф Орлин Станойчев.

Позицията като лидер в главната скица заема Лоренцо Музети. След отказването на Зверев последното място в жребия получава сънародникът му Максимилиан Мартерер, който е някогашен 1/4-финалист на Sofia Open (2018). Церемонията по изтегляне ще се организира довечера от 19:30 ч.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР