Поставеният под номер едно Хуан Мартин дел Потро се класира

...
Поставеният под номер едно Хуан Мартин дел Потро се класира
Коментари Харесай

Дел Потро показа класа, сантиметри го делят от нов рекорд в ранглистата

Поставеният под номер едно Хуан Мартин дел Потро се класира по безапелационен метод за полуфиналите на шампионата по тенис в Лос Кабос (Мексико) с награден фонд 715 455 $. Аржентинецът завоюва всички 19 точки от първи сервис и с лекост надигра №301 в международната класация Егор Герасимов от Беларус с 6:1, 6:1..

Дел Потро реализира общо пет пробива при начален удар за своя противник в дуела, който продължи единствено 59 минути.

“Чувствах се по-добре спрямо първия мач. Резултатът също го демонстрира и това е добре за самочувствието ми. Щастлив съм, че изиграх добър мач днес”, съобщи Дел Потро.

Следващият съперник на Дел Потро е Дамир Джумхур. Представителят на Босна и Херцеговина, подложен под номер три в схемата, в профил американеца Майкъл Мо след триумф с 6:2, 6:3.

Дел Потро може да запише ново рекордно класиране, даже и при загуба против Джумхур. Ако миналогодишният първенец във Вашингтон Александър Зверев не успее да стигне до финала този сезон, Дел Потро, понастоящем №4, ще изпревари германеца и за пръв път в кариерата си ще влезе в топ 3.

Номер две в схемата Фабио Фонини победи с 6:2, 6:2 японеца Йошихито Нишиоки и на полуфиналите в Лос Кабос ще срещне Камерън Нори. Британецът завоюва с 6:4, 6:4 против поставения под номер четири в схемата Адриан Манарино (Франция).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР