Поставеният под номер 5 в схемата Андрей Рубльов (Русия) и

...
Поставеният под номер 5 в схемата Андрей Рубльов (Русия) и
Коментари Харесай

Рубльов срещу Сонего на финала във Виена

Поставеният под номер 5 в схемата Андрей Рубльов (Русия) и италианецът Лоренцо Сонего се класираха за финала на шампионата по тенис на твърди кортове в австрийската столица Виена с награден фонд 1.55 милиона евро.

Rublev in 2020:

- Now 5-0 in semi-finals
- Unbeaten in 4 previous finals
- 18-1 in last four events
- 14 straight wins at 500 level
— Tennis TV (@TennisTV)
Рубльов победи първенеца от 2018 година Кевин Андерсън с 6:4, 4:1 и отвод на южноафриканецът след 62 минути игра заради мускулна травма на дясното бедро. За руснака това ще бъде пето присъединяване на край на шампионата на АТП за 2020 година. Андерсон имаше проблем с бедрото още от началото на мача. Той изиска здравна помощ, откакто загуби първия гейм на втория сет и по-късно още веднъж при 0:3. След петия гейм обаче той отхвърли да продължи дуела.

23-годишният Рубльов има четири трофеи за тази година и в случай че завоюва на следващия ден ще стане първият тенисист за сезона с пет трофея.

Във втория полуфинал Лоренцо Сонего надви над Даниел Евънс (Великобритания) с 6:3, 6:4 за 80 минути. Италианецът направи три пробива в мача и един път загуби подаването си, а в последния гейм на дуела не даде даже точка на противника си. Евънс в профил късно нощес на четвъртфиналите най-хубавия български тенисист Григор Димитров.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР