Поставеният под номер 5 и миналогодишен финалист Кей Нишикори изненадващо

...
Поставеният под номер 5 и миналогодишен финалист Кей Нишикори изненадващо
Коментари Харесай

Нишикори се провали срещу специалист на двойки в Монте Карло

Поставеният под номер 5 и миналогодишен финалист Кей Нишикори изненадващо отпадна още във втория кръг на тенис шампионата от сериите “Мастърс” в Монте Карло след проваляне с 5:7, 4:6 против Пиер-Юг Ербер. Французинът е 49-и в международната класация, само че огромните си триумфи в играта е реализирал на двойки - в тандем с Никола Маю той има кариерен “Голям шлем”, като тази година двамата победиха в Australian Open.

Vive le upset! @p2hugz takes out 2018 runner-up and fifth seed Nishikori 7-5 6-4!#RolexMCMasters pic.twitter.com/K3fQL20EI7
— Tennis TV (@TennisTV) April 17, 2019
В последно време Ербер доста усъвършенства представянето си на сингъл и стана доста по-стабилен от главната линия, само че успеха му над Нишикори е огромна изненада, тъй като на клей французинът има минимум извоювани мачове в кариерата си. Също по този начин единствено преди две седмици в “Чалънджър”-а в Софиа Антиполис (Франция) Ербер загуби от 144-ия в света италианец Джанлука Магер. В Маракеш пък той бе спрян във втори кръг от сънародника си Беноа Пер, който след това завоюва купата.

stats pic.twitter.com/P8pH77zc3v
— Kei Nishikori News (@keinishikori39) April 17, 2019
Нишикори ще загуби 510 точки за международната класация и ще се свлече с най-малко едно място до седмото през идната седмица. Японецът беше разочароващ в решителните моменти от мача си в Монте Карло - до момента през 2012-а в Торонто против Сам Куери бе антирекордът му за неосъществени точки за пробив с 0 от 9. Срещу Ербер, който не се слави като толкоз добър сервиращ като Куери, Нишикори не можа да се възползва от нито една от десетте си благоприятни условия за брейк и загуби в два сета.

stats pic.twitter.com/mDwQk3fsfg
— Kei Nishikori News (@keinishikori39) April 17, 2019
В същото време още първият късмет за пробив на Ербер бе материализиран от него и по този начин завоюва първия сет. Японецът се поддаде на напрежението по еднакъв метод във втората част, която също загуби с пробив за 4:6. И двамата направиха по 25 непредизвикани неточности, само че французинът записа 31 уинъра, а Нишикори - единствено 14. Форхендът на Кей го провали в основните моменти от дуела и за втори следващ път отпада в първия си мач през сезона - той бе отстранен от Душан Лайович на същата фаза в Маями предишния месец.

Нишикори стартира положително годината с купа в Бризбън, само че в последно време записва само разочарования - също така в Маями, той бе спрян от Хуберт Хуркач в трети кръг в Индиън Уелс и Дубай. Ербер пък усъвършенства представянето си в Монте Карло от предходната година, когато Григор Димитров го отстрани точно във втори кръг.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР