Поставеният под номер 2 в схемата на Откритото първенство на

...
Поставеният под номер 2 в схемата на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Джокович се справи и с Вавринка на Уимбълдън

Поставеният под номер 2 в схемата на Откритото състезание на Англия по тенис при мъже Новак Джокович (Сърбия) се класира за четвъртия кръг.

Джокович победи швейцареца Стан Вавринка с 6:3, 6:1, 7:6(5) за два часа и 10 минути игра в последния мач от програмата за петък, който се организира под затворения покрив на Централния корт в Лондон.

Сърбинът записа 31-и пореден триумф на " Уимбълдън " изравни върха на американеца Пийт Сампрас. " Стан беше на 2 точки от това да удължи мача за идващия ден. Знаех, че дуелът ще бъде доста сложен. Той увеличи равнището си в хода на мача, а публиката също стана по-активна, тъй че се надявам феновете да са се забавлявали ", съобщи седемкратният първенец.

" Винаги мога да играя и по-добре. Надявам се, че с напредването на шампионата в действителност ще играя все по-силно ", добави Новак Джокович.

Мачът против Вавринка и Джокович бе 27-и сред тях. След безапелационните първи два сета за сръбският тенисист, швейцарецът бе равносилен в третия, а в тайбрека навакса закъснение от 1:3 до 5:3 в своя изгода. Новак Джокович обаче завоюва идващите четири точки и затвори сполучливо дуела. Той е спечелил последните 11 тайбрека, които играе на шампионатите от Големия шлем.

Следващият противник на Джокович е 17-ият подложен Хуберт Хуркач от Полша.

За четвъртия кръг се класира и седмият в схемата руснак Андрей Рубльов. Той в профил Давид Гофен от Белгия след 6:3, 6:7(6), 7:6(5), 6:2. Срещата продължи три часа и две минути. Рубльов ще се изправи против представителя на Казахстан Александър Бублик, 23-и подложен, в спор за влизане измежду четвъртфиналистите.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР