Поставеният под номер 1 в схемата Новак Джокович (Сърбия) се

...
Поставеният под номер 1 в схемата Новак Джокович (Сърбия) се
Коментари Харесай

Новак Джокович с 25-ти пореден успех на Уимбълдън

Поставеният под номер 1 в схемата Новак Джокович (Сърбия) се класира за четвъртфиналите на Откритото състезание на Англия по тенис. В четвъртия кръг защитаващият купата си Джокович победи участващия с „ уайлд кард “ нидерландец Тим ван Райтховен с 6:2, 4:6, 6:1, 6:2 за 2 часа и 39 минути в късния мач от програмата на „ Уимбълдън “ в неделя. Съперник на сърбина на четвъртфиналите ще е десетият подложен в схемата италианец Яник Синер.

Новак Джокович, шесткратен първенец в Лондон, преследва четвърта поредна купа на шампионата от Големия шлем. Той имаше проблеми единствено във втория сет, в който позволи пробив в седмия гейм и Ван Райтховен поведе с 4:3 и завоюва с 6:4.

Двубоят бе застрашен от наближаването на вечерния час за игра, само че с по два пробива в третия и четвъртия сет Джокович стигна до успеха след нидерландеца, за който това бе първо присъединяване в Големия шлем.

За сръбския тенисист това бе 25-а поредна победа на сингъл на „ Уимбълдън “, като единствено Бьорн Борг (41), Роджър Федерер (40) и Пийт Сампрас (31) имат повече следващи триумфа. Новак Джокович няма проваляне в шампионата от четвъртфиналния си мач против Томаш Бердих през 2017 година.

„ Не знаех, че има вечерен час. Ок, добре, че приключихме. Извадих шанс, защото оставаха 20 минути. Преди съм играл в границите на два дни при затворен покрив против Надал преди няколко години и в никакъв случай не е прелестно, в случай че не можеш да приключиш срещата си в същия ден “, разяснява Джокович.

„ Доволен съм, че го направих и чакам идващото предизвикателство “, сподели още сърбинът, а във връзка Тим ван Райтховен, той съобщи: „ Той бе сложен съперник, един тип ново лице в АТП тура, а към този момент победи играчи от топ 5, топ 10 в света. Знаех, че няма да е елементарно, тъй като е много надарен. “

„ Отне ми малко време, с цел да привикна със скоростта му, с изискванията при затворен покрив, които са малко по-различно, тъй че имаше потребност от малко пригаждане, само че като цяло се оправих добре “, добави Новак Джокович.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР