Поставеният под номер 1 на турнира по тенис от сериите

...
Поставеният под номер 1 на турнира по тенис от сериите
Коментари Харесай

Музети: Григор Димитров е вдъхновение за нас по-младите

Поставеният под номер 1 на шампионата по тенис от сериите АТП 250 Sofia Open2023 - Лоренцо Музети, похвали Григор Димитров за " страхотния сезон ", който  първата ракета на България направи.

Димитров доближи до финала на шампионата от сериите " Мастърс " в Париж в неделя, а в първия кръг във френската столица отстрани точно Музети с 6:2, 6:7(4), 6:3. Преди това двама се срещнаха и във Виена в края на октомври, когато хасковлията още веднъж победи с 6:3, 6:4.

Със мощния завършек на сезона Григор Димитров се изкачи до 14-ото място в международната класация, негово най-хубаво класиране от малко повече от пет години.

" Григор направи страховит сезон. Игра добре, сподели отлична форма, изключително в последните месеци. В Париж бях по-близо. Загубих първия сет, само че съумях да взема втория. Мачът беше сложен и в последна сметка той го завоюва. Григор е извънреден човек и тенисист, който въодушевява мен и цялата наша генерация от по-млади играчи ", разяснява 21-годишният Музети.

Италианецът идва в София за трети път и е със съществени упоритости, откакто през предходната година игра полуфинал в българската столица.

" Хубаво е да се върна София. Радвам се, че съм тук и мога да играя. Когато разбрах, че шампионатът ще бъде изместен от Тел Авив в София, не съм се колебал доста дали да дойда. Чувствам се добре тук. Условията предходните години бяха отлични. Организаторите още веднъж са свършили голяма работа, с цел да осъществят шампионата и то за толкоз малко време, за което заслужават поздравления ", сподели Музети.

Той отпадна в първия кръг на последните три шампионата, в който взе участие и се надява на по-добро показване, което да му помогне да приключи положителна актуалната акция и да влезе в идната с по-голямо самочувствие.

" Искам да играя в последната седмица от сезона, защото резултатите ми в последно време не бяха положителни. Затова ще направя всичко допустимо в София да надградя спрямо предходната година, с цел да завърша сезона с положителни страсти ", сподели италианецът.

Музети стигна до рекордното в кариерата си 15-о място в международната класация през юни, само че след някои неуверени изяви през през втората половина на годината той сега заема 27-ата позиция.

" Сезонът ми мина на приливи и отливи. Не започнах добре, след това на клей и на трева реализирах някои мощни резултати, само че по-късно на резултатите ми още веднъж не бяха доста положителни. Смятам, че имам израстване от предишния сезон, надградих механически, само че годината беше сложна. Когато играеш 50-60 мача научаваш по нещо от всеки един от тях, изключително от загубите. За мен е значимо да играя повече, с цел да натрупвам опит и убеденост ", сподели той.

Музети реализира и победа с 4:6, 7:5, 6:4 над лидера в международната класация Новак Джокович (Сърбия) през април в Монте Карло, която дефинира като най-паметната в кариерата си до момента.  

" Със сигурност това беше най-паметната победа в кариерата ми до момента. Коства ми доста и физически, и душевен. Да печеля против легенда като Новак беше като сбъдната фантазия. Натрупах спомагателна убеденост и мотивация от тази победа ", сподели италианецът.

Музети през днешния ден следобяд се срещна и беседва с 25 български тенис гении на възраст сред 10 и 16 години, като на един от въпросите той заяви, че приятелката му е бременна и чака да стане татко за първи път.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР