Поставеният под домашен арест бивш шеф на разузнаването ген. Кирчо

...
Поставеният под домашен арест бивш шеф на разузнаването ген. Кирчо
Коментари Харесай

Ген. Киров: В Западните Балкани се сблъскаха САЩ и Русия

Поставеният под домакински арест някогашен началник на разузнаването ген. Кирчо Киров направи много мрачна прогноза за развиването на Балканите. Според него територията на Балканите става втората конфликтна зона след Близкия Изток.

Бившият военачалник счита, че не е " безоблачно " бъдещето пред евроинтеграцията на Западните Балкани.

„ А заради своята непосредственост можем да считаме, че Балканите и Близкият Изток са свързани като скачени съдове. От тази позиция ми се коства, че не е безоблачно бъдещето пред евроинтеграцията – в случай че употребим този термин, в частност - на Западните Балкани. Евроинтеграцията на Западните Балкани е политическо факсимиле. Свидетели сме на развиването на конфликт в района на Балканите, като цяло, и в частност - на Западните Балкани, сред две велики сили. Това са Съединени американски щати и Русия. И със спорадичното присъединяване на Европейския съюз (ЕС), който в действителност няма лично лице в тези спорове “, разяснява той. Ген.

Кирчо Киров добави, че Европейски Съюз не е в положение да работи като обединен политически индивид. Той дефинира съюза като общественост, в която всяка страна има своите ползи и е мъчно да се създаде целенасочена политика. /Марица.бг

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР