Поставената под №2 Каролин Возняцки завоюва първа в кариерата си

...
Поставената под №2 Каролин Возняцки завоюва първа в кариерата си
Коментари Харесай

Возняцки влезе сред великите след знаменита победа над Халеп


Поставената под №2 Каролин Возняцки завоюва първа в кариерата си купа от Големия шлем, побеждавайки лидерката в международната класация Симона Халеп в три сета в извънредно зрелищен и стойностен край на Откритото състезание на Австралия.

Датчанката надви над румънката със 7-6 (7-2), 3-6, 6-4 в страхотна борба на „ Род Лейвър Арина “, която продължи 2 часа и 50 минути и може да се дефинира като едно от най-качествените противодействия в женския тенис в последното десетилетие.

Возняцки завоюва решително стартовия си сервис гейм в срещата, след което направи пробив и го затвърди, повеждайки с 3-0. Халеп по-късно взе първия си гейм в срещата на нула, а след това съумя да върне пробива в последния миг – при 3-5 тя поведе с 40-0 и осъществя третия брейкбол в гейма. Повече неточности двете тенисистки не позволиха и ориста на сета бе решена в тайбрек. Возняцки поведе с 6-2 с два минипробива и оползотвори първия сетбол, спечелвайки частта за 50 минути. В нея феновете видяха страхотни разигравания и отличен тенис, заслужен за край от Големия шлем. Оспорваната борба продължи и във втория сет, само че в средата му Халеп очевидно изпитваше отмалялост и все по-трудно се придвижваше на корта. Въпреки това в осмия гейм точно тя осъществя пробив и поведе с 5-3, а в ответния гейм навакса закъснение от 15-40, в дюса избави още един брейкбол и в последна сметка взе гейма си и изравни резултата в сетовете.

Румънката в тази част осъществя единствената си опция за пробив, а Возняцки пропиля цели седем. Третият сет стартира след десетминутна пауза и първият гейм в него бе извоюван от подаващата датчанка, която по-късно направи и пробив за 2-0, само че Халеп съумя да го върне незабавно в следващ маратонски гейм, сражението в който продължи близо 13 минути. Возняцки отговори с пробив на нула за по-малко от минута и дръпна с 3-1, само че и този път не съумя да го затвърди – 3-2. Халеп взе идващия си сервис гейм и изравни 3-3, а след това поведе с 4-3, само че този път пък тя бе пробита и загуби преднината си. Возняцки по-късно завоюва подаването си и направи решителна стъпка към крайния триумф – 5-4. Датчанката стигна до шампионска точка в десетия гейм и я оползотвори, с цел да стигне до най-големия успех в кариерата си. И за двете това бе борба за първа купа от Големия шлем. Возняцки до момента бе изгубила два финала на Ю Ес Оупън (2009 и 2014), а Халеп също две, само че на Ролан Гарос (2014 и 2017). Резултатът в опълчването сред двете стана 5-2 в интерес на скандинавката. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР