Поставената под номер 2 в схемата Арина Сабаленка от Беларус

...
Поставената под номер 2 в схемата Арина Сабаленка от Беларус
Коментари Харесай

Арина Сабаленка триумфира в Аделаида

Поставената под номер 2 в схемата Арина Сабаленка от Беларус завоюва купата на шампионата по тенис за дами в Аделаида (Австралия) от сериите УТА 500 с награден фонд 826 837 $.

На финала Сабаленка победи квалификантката Линда Носкова (Чехия) с 6:2, 7:6(4), с цел да завоюва 11-и трофей и кариерата си и първи за последните близо две години.

По този метод тя постави завършек на изключителна серия на 18-годишната Носкова, която победи третата сложена Дария Касаткина и някогашната шампионка на Откритото състезание на Австралия Виктория Азаренка по пътя към първия си край.

Сабаленка не загуби сет през цялата седмица и доминираше напълно в първия сет. Във втората част тя не съумя да стигне до пробив, само че поведе с 5:1 в тайбрека и след 7:4 затвори мача.

" Искам да поздравя Носкова за невероятната седмица. Мисля, че ще имаш ужасно бъдеще и 100 % ще играеш на още доста финали ", сподели победителката.

Последната купа на Сабаленка е от Мадрид през май 2021 година. Тя остана без трофей през 2022-а, макар че доближи до три финала.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР