Поставената под номер 2 Арина Сабаленка се класира за осминафиналите

...
Поставената под номер 2 Арина Сабаленка се класира за осминафиналите
Коментари Харесай

Арина Сабаленка отстрани Ема Радукану и е на осминафинал в Индиън Уелс

Поставената под номер 2 Арина Сабаленка се класира за осминафиналите на тенис шампионата от сериите WTA 1000 в Индиън Уелс след сложна победа над Ема Радукану.

Миналогодишната финалистка се наложи с 6:3, 7:5 за 95 минути против шампионката от US Open 2021 година в първата им среща посред им.

„ Знам, че Радукану може да играе страховит тенис. В основните моменти се концентрирах върху себе си и нещата, които би трябвало да направя на корта, с цел да се задържа в мача и мисля, че се получи добре ", сподели Сабаленка, която завоюва втората си поредна купа от Australian Open по-рано тази година.

Световната №2 Сабаленка, която загуби на финала от Елена Рибакина предходната година в Индиън Уелс, има пет трофеи на равнище WTA 1000. Последния й трофей е от предходната година на клей в Мадрид.

" Щастлива съм, че съумях да играя страховит тенис през днешния ден ", сподели още беларускинята.

На осминафиналите Сабаленка ще се изправи против поставената под номер 23 Ема Наваро. Американката се оправи с Елина Свитолина и завоюва с 6:1, 4:6, 6:3. Това ще бъде първа среща сред Сабаленка и Наваро.

В последния си мач на сингъл като тийнейджърка Коко Гоф стигна до победа с 6:2, 7:6 (5) над Лучия Бронзети.

Поставената под номер 3 американка ще срещне поставената под номер 24 Елизе Мертенс за място на четвъртфиналите на следващия ден, когато ще навърши 20 години. Белгийката доближи до осминафиналите на Индиън Уелс за първи път, като победи някогашната №1 Наоми Осака със 7:5, 6:4. Гоф завоюва предходните три срещи с Мертенс.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР