Поставената под номер 1 в схемата Альона Остапенко спечели титлата

...
Поставената под номер 1 в схемата Альона Остапенко спечели титлата
Коментари Харесай

Остапенко с първа титла извън Големия шлем

Поставената под номер 1 в схемата Альона Остапенко завоюва купата на шампионата по тенис за дами в Сеул, откакто победи с 6:7(5), 6:1, 6:4 бразилката Беатрис Хадад Мая. 20-годишната латвийка, която по-рано през сезона победи на откритото състезание на Франция, затвори мача след два часа и 15 минути игра на корта в корейската столицата.

" Доволна съм, че точно тук завоювах втората купа в кариерата си. Наслаждавах се на всеки един мач, а латвийските знамена по трибуните правеха прекарването още по-вълнуващо ", сподели Остапенко след успеха против Хадад Мая, която изигра първия край в кариерата си.

Jelena Ostapenko claims her 2nd WTA title at the #KoreaOpen!

Outlasts Haddad Maia 6-7(5), 6-1, 6-4! pic.twitter.com/fOhKzQLSGh
— WTA (@WTA) September 24, 2017
Бразилската тениситка, която е 71-а в света, съобщи: " Мачът беше оспорван и считам, че и двете играхме доста мощно ".

Победата над бразилката беше първа във край за Остапенко след изненадващия триумф над поставената под номер три на Ролан Гарос - Симона Халеп. Тя завоюва пред близо 9 хиляди фенове, като това беше първата цялостна ликвидация на местата по трибуните в 13-годишната история на шампионата.

Остапенко отстъпи на три пъти в подаването си в тайбрека на първия сет, само че във втория не позволи пробив и изравни резултата. Латвийката, която приключи с шест аса, се затрудни повече в последната част и позволи три пробива, само че от своя страна завоюва четири и постави завършек на мача при първия си мачбол за сервис-гейм на нула и победа с 6:4.
Jelena Ostapenko lifts the #KoreaOpen trophy!

The first WTA hardcourt title of her career! pic.twitter.com/zGCs1kZH4z
— WTA (@WTA) September 24, 2017
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР