„Постът министър ми беше предложен от лице, което е в

...
„Постът министър ми беше предложен от лице, което е в
Коментари Харесай

Министър Йоловски: Сериозно се замислям дали да остана на поста си след ротацията, ако ми предложат

„ Постът министър ми беше препоръчан от лице, което е в политическия кабинет на министър-председателя, не съм партийна номинация, получих номинация в качеството си на експерт”.

Това съобщи министърът на електронното ръководство Александър Йоловски.

„ Решението да остана министър в никакъв случай не е стояло за мен, защото аз съм от години в електронното ръководство и една от моите персонални цели е да преодолеем систематичните недостатъци, това, което пречи на България да стане съвременна цифрова държава”, съобщи Йоловски.

По думите му не поддържа връзка с Кирил Петков в персонално качество, откогато прокуратурата ревизира сигнал за оказван напън. Йоловски не отговори на въпроса дали ще остане министър и след ротацията. „ Нека да оставим този въпрос на времето, има задоволително време до ротацията. Ако ми бъде препоръчано да остана, ще помисля съществено по този въпрос”, съобщи Йоловски.

Той разяснява и за какво не е имало машинно гласоподаване на първия тур на локалните избори.

„ Поводът беше решението на Върховния административен съд, което споделя, че една моя заповед, с която аз оторизирам моя заместител да извърши всички нужни действия по засвидетелствуване, е незаконосъобразна. По думите му тази функционалност в министерството постоянно е била делегирана на заместител.

„ Така че аз не съм направил изобретение, просто за първи път съдът е бил сезиран. И когато приказваме по тази тематика е значимо да кажем, че съдът беше сезиран, тъй като изтичаше крайният вероятен период за засвидетелствуване на машините. Причината за отпадането на машинния избор е, че до момента в нито един от предходните избори, на които са употребявани машини, не е спазвана буквата на закона, а точно удостоверяването на тези машини да се прави за 20 работни дни”, съобщи Йоловски.

„ Ако зависеше от мен, Михаил Стойнов щеше да бъде отхвърлен като заместник-министър”, сподели Йоловски.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР