Постъпват много сигнали от пациенти със съответните симптоми, които не

...
Постъпват много сигнали от пациенти със съответните симптоми, които не
Коментари Харесай

Хора със симптоми на коронавирус не си правят тестове!

Постъпват доста сигнали от пациенти със съответните признаци, които не вършат тестванията по финансови аргументи. По този метод заплашват своето здраве, спомагат за разпространяването и заплашват публичното здраве. Настояваме PCR тестванията да са безвъзмездни и да се издават от персоналните лекари. Това разяснява ръководителят на пациентската организация " Заедно с теб " Пенка Георгиева за " Твоят ден " по NOVA NEWS.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 866
Според нея момента пулмолозите могат да изписват безвъзмездни проби, само че там вървят пациенти с затруднения след коронавирус или белодробно заболяване. " Може да се обособят два типа проби - за страната и за пътешестване. Хора със признаци в действителност споделят, че няма за какво да вървят за PCR тест, откакто не е платено.

Защо не се вършат разбори и прогнози, с цел да може наредбите да се трансформират в точния момент и да се отбрани публичното здраве. Пълно безхаберие и безпорядък. Здравето не е политика, здравният министър има отговорност, въпреки да е в оставка. Недопустимо е това размотаване ", акцентира тя. И добави, че няма нужда от стягане на ограниченията, а единствено съблюдаване на съществуващите.

От своя страна доктор Иван Кокалов от Надзорния съвет на НЗОК счита, че би трябвало да се откри метод PCR тестванията да са безвъзмездни. " От НЗОК ще плащаме, в случай че ни се разпореди, само че ние нямаме такова перо. Пациентите си споделят, че ще изкарат вируса на крайник, защото знаят, че този вид минава леко и вземат решение да спестят пари от тест ", означи той.

По думите му макар новата вълна от коронавирус лятото ще бъде умерено. " Прекалено доста се усложняват нещата, министърът би трябвало да вземе решение, с цел да не се прикриват случаите, тестванията да са безвъзмездни. Няма потребност от по-строги ограничения, само че дано жителите да поставят маски и да имат висока персонална хигиена. Бустерната доза ще защищити и от идващите грипове ", смята доктор Кокалов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР