Постъпката на семейство Арабаджиеви да се скрият при издирван човек

...
Постъпката на семейство Арабаджиеви да се скрият при издирван човек
Коментари Харесай

Скандални разкрития за Арабаджиеви, Гергов и всички наши олигарси

" Постъпката на семейство Арабаджиеви да се скрият при търсен човек е много тъпа. Българският бизнес е по този начин основан и по този начин се развива, че с цел да просперира по някакъв метод, постоянно стъпва изкривено и в случай че нямаш политическа защита, ние по тази причина ги назоваваме олигарси, тъй като те множеството имат политически подкрепи, в случай че нямаш политическа защита и имаш бизнес с страната, някак си доста мъчно ще ти върви бизнесът. Поради тази причина всеки един е заплашен, въпросът е дали са нашите, или са техните ". Това сподели в предаването " 120 минути " журналистът от в. " Капитал " Йово Николов.

По думите му профилът на сем. Баневи, на Стайкови, на Арабаджиеви е на хора, които явно се разплащат, само че не са партийно обременени: " Тоест, не е примерно един Георги Гергов, който е от Българска социалистическа партия, Делян Пеевски, който е от Движение за права и свободи, не е кохортата към ГЕРБ, т.е. има предприемачи, които са си партийно оцветени. Затова споделяме, че най-хубавият бизнес в България е политиката.

Съмнявам се, че Арабаджиеви ще приказват, те няма и какво да кажат. Обвиненията против тях са малко разкарани обратно във времето. За доста тях е изминал давностният период, в случай че не приказваме за Данък добавена стойност, в случай че не приказваме за пране на пари от опиати. При Баневи това е идея пердута, няма по какъв начин да потвърдят неща, които са се случили преди 20 години, че са унищожили компании, които са приватизирали. Кой им ги е дал тези компании. През тези 20 години явно тези хора са се откупвали по някакъв метод и няма причина да си мисля, че тази процедура е прекъсната ".  

Георги Семерджиев е другар на Евелин Банев-Брендо, изясни Йово Николов.  " Приятели са от деца, родени са в Тополовград. Банев е наказан в три страни за трафик на опиати – 20 години има в Италия, 7 в Румъния, 6 години има в България за пране на пари. Оказа се, че е един от много огромните контрабандисти на кокаин в мащабите на Европа.

През 2003 година имаше следствие в Испания, където беше разкрита цялата скица. Той внася кокаин от Колумбия, от Венецуела. В Испания беше едно грандиозно дело, в което той беше един от главните участници. Жоро Шопа е прякорът на Георги Семерджиев. Смята се, че имат много финансови каузи дружно.

През 2004 година делото против Брендо в България за пране на пари, в правосъдната зала бяха изнесени обстоятелства, че дружно с Георги Семерджиев и Симо Карайчев, който е доведен брат на Банев, са пътували дружно до Виена, с цел да разкрият банкова сметка, през която са протекли изпраните пари от кокаина. Той по-рядко попада в полезрението на медиите и на полицията. През 2014 година беше осъществен опит за ликвидиране, несполучливо, против него до хотел " Хемус " в София. Не се потвърди нищо ".

Доста жалко деяние е да се криеш при търсен човек. Повечето от престъпните герои са в страни, които нямат съглашение с Интерпол, като ЮАР, разяснява Николов. 

" Те разполагат с много в
След този барабан, който би прокуратурата в България по отношение на тези така наречен олигарси, ще бъде безспорен автогол, в случай че сключат съглашение, макар че Наказателно-процесуален кодекс разрешава контракт с прокуратурата и съдът го приема, когато те се признаят за отговорни, или спомагат на управляващите по някакъв метод – да бъдат понижени присъдите им. Всичко е допустимо. Съмнявам се до каква степен тези каузи ще бъдат доведени до сполучлив край.

След като тези хора шестват по медиите с тези парвенюшки осъществявания, парадират с благосъстоянието, което имат, за какво 30 години никой не ги видя, тази прокуратура беше в кома ли, разсъни се предходната година? Тази година би трябвало да бъде определен нов основен прокурор, малко предизборно ми идва всичко това. Доказателствата малко се разминават с действителността ".

Когато бяха оповестени Арабаджиеви за търсене, беше изнесена информацията, че в Бургас е хванат джип с 800 000 лв., които сякаш били изпрани. Ами не, това бяха заплатите на хората, които работят в Слънчев бряг и Елените. Бяха изтеглени от банката, бяха декларирани да бъдат изтеглени от банката, тъй като такава сума би трябвало да бъде декларирана авансово. Някак си има едно разминаване сред говоренето на прокуратурата и самите дейности, които се правят, добави Йово Николов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР