„Постановката на САЩ има за цел да обвини Русия, че

...
„Постановката на САЩ има за цел да обвини Русия, че
Коментари Харесай

САЩ и НАТО готвят провокация по сирийски сценарии

„ Постановката на Съединени американски щати има за цел да упрекна Русия, че употребява неразрешени оръжия по „ сирийския сюжет “, оказва напън върху страни, лоялни към Русия, както и политическа и икономическа изолираност на съветската федерация “. Това сподели Игор Кирилов, началник на радиационната, химическа и биологична защита на въоръжените сили на РФ.

Според него Съединени американски щати и страните от НАТО обмислят три сюжета на провокации с действително потребление на химическо, биологично или нуклеарно оръжие в Украйна, с цел да упрекват след това Русия за това.

„ Инсценирането на потреблението на оръжия за всеобщо заличаване цели да упрекна Русия в потреблението на неразрешени типове оръжия, последвано от използването на по този начин наречения „ сирийски сценарий”, при който страната е подложена на икономическа и политическа изолираност, т.к. както и изключване от интернационалните организации, в това число Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, напън върху страни, лоялни и другарски настроени към Руската федерация, в това число Индия и Китай, принуждавайки ги да наложат наказания против страната ни “, сподели Кирилов.

„ В първия сюжет може да приказваме за действително потребление на химически и биологични оръжия с жертви измежду популацията или за инсцениран бойкот от страна на Русия в уреди, принадлежащи на Украйна, които са взели участие в създаването на съставни елементи за всеобщо заличаване. Планира се подобен сюжет да бъде осъществен в химически и биологични уреди в Харков и Киев. Не е изключена провокация в нуклеарни енергийни обекти, най-вече в АЕЦ Запорожие, която е под контрола на Руската федерация. И по този начин, на 21 април на контролно-пропускателния пункт на войските на Националната армия колона от 10 транспортни средства с рисков товар беше спряна и върната в град Запорожие, насочвайки се към атомната електроцентрала “, сподели Кирилов.

Освен това управлението на Украйна съществено обмисля въпроса за атакуване на съхранението на радиоактивни боклуци в бившето дружество „ Приднестровски химически цех “ в село Каменское, Днепропетровска област. Министерството на защитата разполага с документ, потвърждаващ сериозното положение на хранилищата и непозволеното заграбване на средства, отпуснати от Европейския съюз за поддръжка на оборудването.

Вторият сюжет - угнетяване на волята и способността за опозиция в границите на решаването на съответна оперативна задача. Заповедта на Върховния главнокомандващ анулира нападението против предприятието и осуетява проектите на Пентагона за неговото осъществяване.

Третият – минимум евентуален сюжет, " намерено потребление на ОМУ на бойното поле " при положение, че стандартните оръжия не съумеят, най-вероятно в зона на военни дейности, се обмисля за Славянск и Краматорск, превърнати в градове-крепости.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР