Постановката на Пловдивската опера Оpera Diva разказва съдбата на знакови

...
Постановката на Пловдивската опера Оpera Diva разказва съдбата на знакови
Коментари Харесай

Opera Diva разказва съдбата на знакови оперни героини чрез музика и танц

Постановката на Пловдивската опера „ Оpera Diva ” споделя ориста на знакови оперни героини посредством музика и танц. Това e театър, в който оперни и балетни солисти си партнират, с цел да показват ориста на Норма, Травиата, Мадам Бътерфлай и Тоска, като знак на женска отдаденост през погледа на хореографа Мариана Крънчева.

Премиерата на 25 март задава въпроса: Къде свършва Дивата, сложена на фундамент и къде стартира дамата - елементарна, незабелязвана, само че и извор на ентусиазъм?

Чрез танц и най-красивата музика от оперните шедьоври в осъществяване на Таня Иванова, Евгения Ралчева, Светлана Иванова, Вера Гиргинова, Виктор Кръстанов и Георги Султанов с Оркестъра и Хора на Опера Пловдив се наблюдава драматургичната есенция на либретата, водещи героините към гибелта като освобождение.  

В хореографския роман вземат участие балетните солисти Александра Савова, Аполин Лажоа, Федерика Сколла, Фуми Пенчев, Амедео Джунта, Антонио Ескобар, Алфред Яго, Диан Райчев, Артем Шошин и Сам Даруел. Диригент спектакъла с най-красивите арии на композиторите Белини, Пучини и Верди e Лучано Ди Мартино.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР