Посредник в извършването на телефонни измами е задържан от служители

...
Посредник в извършването на телефонни измами е задържан от служители
Коментари Харесай

В Пазарджик хванаха муле на телефонни измамници

Посредник в осъществяването на телефонни измами е арестуван от чиновници на секторите " Криминална полиция “ при ОД Министерство на вътрешните работи и РУ-Пазарджик. В последната седмица органите на реда отчели тревожна наклонност на зачестяване опитите за телефонни измами в Пазарджик и региона. В някои от дните служителите на реда получавали информация за осъществявани най-малко 10-15 опита, главно на възрастни хора. Вчера криминалистите от ОД Министерство на вътрешните работи и сътрудниците им от Районното ръководство получили информация, че чужд се е обадил на стара жена от Пазарджик.

Той се е показал за доктор и уведомил нищо неподозиращата си жертва, че щерка й е претърпяла случай. За това незабавно била нужна интервенция, само че за задачата са нужни 17 000 лв.. Притеснената дамата съобщила, че няма толкоз пари в жилището си, като най-вече може да събере 3000 лв.. Измамниците незабавно се съгласили, че и тази първична вноска е задоволителна за осъществяване на интервенцията и споделили на дамата да чака пощальон, на който да ги съобщи. Те обаче не подозирали, че криминалистите към този момент са блокирали периметъра на предаването.

Така в полицейския капан попаднал 21-годишният Й.К. от пазарджишкото село Звъничево. Той е арестуван в ареста на районно управление (на МВР) Пазарджик, а по отношение на него е формирано полицейско произвеждане. В хода на осъществените оперативни дейности служителите на реда открили, че в ролята си на " муле “ той е съпричастен и към две други телефонни измами, станали преди седмица на територията на регионалния град. При тях две дами на 72 и 86 години били ощетени с общо 12 400 лв. и златни украшения. Работата по документиране на незаконната му активност продължава под наблюдението на прокуратурата.   
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР