Посред бял ден в центъра на Дупница40-годишен задигнал плик със

...
Посред бял ден в центъра на Дупница40-годишен задигнал плик със
Коментари Харесай

Въоръжен бандит по анцуг ограби банка

Посред бял ден в центъра на Дупница
40-годишен отмъкнал плик със 7000 $, полицията го хвана за час и половина

Блъснал касиерка с врата

Мъж на 40 години по спортен екип, въоръжен с револвер, атакува банков клон в Дупница и съумя да задигне плик със 7000 $. Полицията го залови за час и половина.

Дръзкият обир и последвалата Министерство на вътрешните работи акция се разиграха през днешния ден следобяд. Сигналът за обирджията бил подаден на тел. 112 в 14,10 ч и изначало операторите от незабавната линия помислили, че се обажда някой измамник или шегобиец.

Оказало се, че бандитът съумял да проникне в трезора на клона на Централа кооперативна банка на ул. “Адвокатска” в центъра на града. Служителките обаче го заключили вътре и с цел да се измъкне той стрелял два пъти - в тавана и в ключалката. После взел колкото пари съумял да докопа и ритнал разрушената вратата. При отварянето є тя блъснала стоящата до нея касиерка, която леко потърпевша.

След секунди мъжът с нахлупена бейзболна шапка и здравна маска бе сниман да бяга по центъра на Дупница, а от клона да излизат уплашени служителки и да пищят, че банката е обрана. По записите от охранителните камери криминалистите разпознали причинителя и го заловили.

За причинителя не бяха съобщавани детайлности, защото той е единствено обвинен. Не стана ясно дали у него е открит револверът, открити ли са и отмъкнатите пари.

Само към час преди грабежа в Областната дирекция на Кюстендил имало полицейско заседание, на което бил показан новият шеф Пламен Стоилов. Късметът му бил да управлява първата сполучлива акция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР