Посолството на Украйна у нас сподели позиция на ГЕРБ и

...
Посолството на Украйна у нас сподели позиция на ГЕРБ и
Коментари Харесай

Посолството на Украйна сподели позиция на ГЕРБ и ДБ

Посолството на Украйна у нас показа позиция на ГЕРБ и Демократична България срещу съветското въздействие върху БПЦ.

Припомняме, че на 6 декември, когато Българската православна черква уважи паметта на св. Николай Мирликийски Чудотворец, в България дойде на посещаване Волокололамаският митрополит Антоний, ръководител на Отдела за външни църковни връзки на РПЦ.

Посещението му  съслужението му с български архиереи с изключение на с митинг пред Руската черква „ Св. Николай “ в София откри и мощен медиен, публичен и политически отзив в декларациите на парламентарните групи на две политически обединения – Демократична България и ГЕРБ-СДС.

Депутатите от ГЕРБ-СДС и „ Демократична Бългория ” се обърнаха към Светия Синод на Българската православна черква с апел да не позволяват потреблението ѝ като политически инструмент и да намерения дали не е пристигнало време за влизането ни във евхаристийно общение с Православната черква на Украйна.

" Осъждаме поредната линия на Руската федерация да трансформира патриаршията в инструмент на своята политика. Осъждаме нападателната съветска политика, в това число с военни средства против православни страни като Молдова, Украйна и Грузия ", съобщи Даниел  Митов от ГЕРБ от парламентарната естрада и  декларира поддръжка за православната черква на Украйна в качествата й на единствена Църква-майка на Киевската митрополия.

От парламентарната група на " Демократична България " видяха в идването на волоколамския митрополит Антоний, който пое функционалностите на външен министър на Московската патриаршия, застрашаване на националната сигурност и напън за признание на църквата в Скопие. Специална декларация против визитата на Волоколамския митрополит Антоний, който е ръководител на външния отдел на Руската черква, изчете от парламентарната естрада Кремена Кунева от " Демократична България ".

Тя уточни, че Антоний е пристигнал без покана от Българската православна църка, което е нарушаване на църковната самостоятелност. Патриарх Неофит отказал среща, само че видинският митрополит Даниил и ловешкият Гавриил са изявили предпочитание да се срещнат с него.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР