Посолството на САЩ в Русия призова днес американците, които се

...
Посолството на САЩ в Русия призова днес американците, които се
Коментари Харесай

US посолството в Русия предупреди американците за възможни терористични атаки в страната

Посолството на Съединени американски щати в Русия прикани през днешния ден американците, които се намират в страната, да разполагат с проект за евакуация, като предизвести за заплаха от терористични набези в Москва и по продължение на границата на Русия с Украйна, заяви Ройтерс.

" Съществуват закани за терористични набези против търговски центрове, железопътни и метростанции и против други места за събиране на доста хора в огромни градски центрове, в това число Москва и Санкт Петербург, както и в зони на увеличено напрежение по съветската граница с Украйна ", декларират от посолството.

" Прегледайте проектите си за персоналната си сигурност. Разполагайте с проекти за евакуация, които не разчитат на съдействието на държавното управление на Съединени американски щати ", се споделя в известието.

От своя страна говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова попита дали Съединени американски щати са дали (на съветските власти) информацията за възможни терористични набези в Русия.

" И в случай че не, по какъв начин да разбираме всичко това? ", сподели Захарова.

CBS: Руски командири са получили заповеди за навлизане в Украйна

Американското разузнаване разполага със сведения, че съветски полеви командири са получили заповеди за навлизане в Украйна и към този момент възнамеряват маневрите в секторите от бойното поле, за които ще дават отговор, твърди Си Би Ес.

Телевизията цитира държавния секретар Антъни Блинкън да повтаря позицията на формален Вашингтон, че съветският президент Владимир Путин към този момент е взел решение за навлизане. Като удостоверение на опасенията си Блинкън привежда известията, че 30 000 съветски бойци ще останат в Беларус и след приключващите през днешния ден учения, съобщи БНР.

Пред Си Би Ес посланикът на Руската федерация в Съединени американски щати Анатолий Антонов акцентира, че съветско настъпление в Украйна няма и " няма такива проекти ".

" Ние не се опитваме да отнемем територии на други страни. Бих желал да потвърдя, че Донбас и Луганск са част от Украйна ", посочи съветският посланик.

Руските медии упрекват Си Би Ес, че " доста " е " орязала " изявленията на Антонов в изявлението, излъчено на запис.

Руските медии оповестяват през днешния ден за десетки нарушавания на примирието в Източна Украйна, като акцентират, че украинската войска употребява гранатомети, създадени в България. Същите източници оповестяват за починали двама мирни поданици и общо 53 000 поданици на областите Донецк и Луганск, евакуирани в Русия през последните две денонощия.

Украинските медии настояват, че съветски наемници са обстреляли неведнъж селища, намиращи се под контрола на Киев, с тежка артилерия, ситуирана измежду жилищни здания.

И двете страни са единомислещи, че ескалацията на бойните дейности не отслабва към този момент четвърти ден.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР