Посолството на Съединените щати в Багдад е било ударено от

...
Посолството на Съединените щати в Багдад е било ударено от
Коментари Харесай

Франс прес: Американското посолство в Багдад е уцелено от 3 ракети

Посолството на Съединените щати в Багдад е било ударено от три ракети довечера, оповестява Франс прес, цитирайки източници от иракските сили за сигурност.

Една от ракетите е уцелила трапезария, до момента в който вътре се е сервирала вечеря, твърди организацията, като за случая към момента няма удостоверение от американските управляващи.

Районът на посолството е обстрелван от време на време, откогато предишното лято Съединените щати стегнаха глобите против прилежащ Иран.

Атаките зачестиха малко преди и след убийството на иранския военачалник Касем Сюлеймани и сътрудника му от иракските въоръжени формирования Хасан Мухандис на 3-ти януари.

Ако информацията бъде доказана, това ще бъде първият случай, в който посолството е директно ударено.

Не е ясно дали има жертви и какви са материалните вреди, нито по какъв начин Вашингтон ще отговори на офанзивата. Няколко души са били ранени при обстрела на посолството, заяви телевизия Al-Sumariya, базирайки се на източници в службите за сигурност.

С помощта на хеликоптери е била осъществена незабавна евакуация на дипломатическата задача.

Държавният департамент на Съединени американски щати прикани Ирак да " извърши своите отговорности за отбрана на американската дипломатическа задача в Багдад ".

Засега нито една формация не е поела отговорност за нападението.

Действащият министър председател Адел Абдел Махди в изказване написа, че " е наредил да се намерят и санкционират виновните за обстрела “.

Около 5200 американци са ситуирани в Ирак, с цел да управляват интернационалната коалиция, която се бори против групировката „ Ислямска страна “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР