Посолството на Съединените американски щати в Косово категорично осъди организираните

...
Посолството на Съединените американски щати в Косово категорично осъди организираните
Коментари Харесай

САЩ: Виновните за нападението над косовските полицаи ще бъдат наказани

Посолството на Съединените американски щати в Косово изрично осъди проведените въоръжени набези против косовската полиция в сутринта на 24 септември, като съобщи, че причинителите би трябвало и ще бъдат подведени под отговорност, заяви „ Коха “.

В реакцията на посолството се показва, че косовската полиция носи цялостната отговорност и е законна за използването на върховенството на закона в сходство с Конституцията и законите на Косово.

" Признаваме и почитаме нейната роля на първа реакция при изключителни и спешни обстановки. Оценяваме настоящата съгласуваност сред Косовската полиция, Мисията на Европейски Съюз за върховенството на закона в Косово и КФОР, според от случая. " - се показва в изказването на посолството.

Съобщава се, че обстановката се следи от близко и насилствените дейности против законните управляващи на Република Косово се санкционират.

" Извършителите би трябвало да понесат и ще понесат отговорност и ще бъдат изправени пред съда. Те би трябвало неотложно да преустановят нападенията си. От името на Съединените американски щати показвам най-дълбоките си съболезнования за гибелта на сержанта от косовската полиция, който е бил погубен при осъществяване на служебните си отговорности. Предавам и най-хубавите си пожелания за бързо възобновяване на ранения служител на реда. " - се споделя послание на американския дипломат. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР