Посолството на Руската федерация в Лондон е изпратило нота в

Посолството на Руската федерация в Лондон е изпратило нота в ...

Москва отрича да е свързана със случилото се с бившия руски разузнавач.

Посолството на Руската федерация в Лондон е изпратило нота в отговор на искането на британското министерство на външните работи, в която заявява, че Русия не е свързана със случилото се в Солсбъри, където на 4 март бе отровен бившият полковник от Главно разузнавателно управление Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, предаде ТАСС.Агенцията цитира съобщение на руската дипломатическа мисия в Twitter. В него се казва, че в изпратената днес нота посолството е потвърдило, че Русия не е свързана с инцидента в Солсбъри, и е изложило споменатите вече изисквания за провеждане на съвместно разследване. "Великобритания трябва да спазва Конвенцията за забрана на химическото оръжие, която предвижда съвместно разследване на инцидента, на което Москва е готова", се посочва в съобщението на посолството.

В него се казва, също че Москва няма да отговори на ултиматума на Лондон, докато не получи образци от химическото вещество, за което говорят британските следователи. В съобщението действията на британските власти са наречени "явна провокация" и се припомня, че Русия вече е заявила, че не е замесена в случилото се на 4 март в Солсбъри.
 

Британският премиер Тереза Мей даде на Москва срок до полунощ да обясни как химическо вещество, руско производство, се е озовало и е било използвано в английски град. В противен случай Лондон заплаши да предприеме ответни мерки.

Източник: dariknews.bg