Посолството на Руската федерация в Лондон е изпратило нота в

...
Посолството на Руската федерация в Лондон е изпратило нота в
Коментари Харесай

Москва отрича да е свързана със случилото се с бившия руски разузнавач

Посолството на Руската федерация в Лондон е изпратило нота в отговор на настояването на английското министерство на външните работи , в която декларира, че Русия не е обвързвана със случилото се в Солсбъри, където на 4 март бе токсичен някогашният полковник от Главно разследващо ръководство Сергей Скрипал и щерка му Юлия , съобщи ТАСС.



Агенцията цитира известие на съветската дипломатическа задача в Twitter. В него се споделя, че в изпратената през днешния ден нота посолството е удостоверило, че Русия не е обвързвана с случая в Солсбъри , и е изложило упоменатите към този момент условия за осъществяване на взаимно следствие. " Англия би трябвало да съблюдава Конвенцията за възбрана на химическото оръжие, която планува взаимно следствие на случая, на което Москва е подготвена ", се показва в известието на посолството.

В него се споделя, също че Москва няма да отговори на ултиматума на Лондон , до момента в който не получи мостри от химическото вещество, за което приказват английските следователи. В известието дейностите на английските управляващи са наречени " очевидна провокация " и се напомня, че Русия към този момент е декларирала, че не е забъркана в случилото се на 4 март в Солсбъри.
 

Британският министър председател Тереза Мей даде на Москва период до среднощ да изясни по какъв начин химическо вещество, съветско произвеждане, се е озовало и е било употребявано в британски град. В противоположен случай Лондон заплаши да предприеме ответни ограничения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР