Посолството на Русия у нас затрупа със суперлативи почетния консул

...
Посолството на Русия у нас затрупа със суперлативи почетния консул
Коментари Харесай

Руското посолство не пести похвали за Георги Гергов

Посолството на Русия у нас затрупа със суперлативи почетния консул на федерацията у нас Георги Гергов. Преди час на фейсбук страницата на ведомството беше оповестена информация за активността, която пловдивският бизнесмен развива за подсилване на руско-българските връзки.



Публикацията идва единствено няколко дни след визитата на съветския дипломат в Пловдив. Тя е съпроводена със фотоси на Георги Гергов в компанията на сегашния и някогашния дипломат на Русия в България – Елеонора Митрофанова и Анатолий Макаров, както и измежду голям брой хора с блгарски и съветски флагове. На един от фрагментите се вижда и министър председателят в оставка Бойко Борисов.



Ето цялостния текст на известието:

Бихме желали да обърнем вниманието на посетителите на страницата на Посолството във Фейсбук, че от 2008 година почетен консул на Русия в Пловдив е предприемачът Георги Гергов.

Нашият почетен консул взема интензивно присъединяване в мероприятия, които имат за цел укрепването на руско-българските връзки, той направи много за развиването на междурегионалните връзки, запазването на паметниците на общата история на Русия и България. При това тази работа беше стартирана от Георги Гергов още преди 2008 година.

С неговата поддръжка се организират огромни мероприятия, отдадени на укрепването на руско-българските връзки, в това число шествията на „ Безсмъртния полк “ и акцията „ Георгиевската лентичка “, превъзходни концерти и запаметяващи се задълго поздравления на ветерани.

Със съдействието на Георги Гергов Русия през 2011 година стана формален сътрудник на Международен панаир Пловдив, от 2013 година възобнови присъединяване в неговата работа в цялостен формат, а през 2019 година Русия беше страна-партньор на форума, което способства за растежа на икономическия престиж на нашата страна на Балканите.

Нашият почетен консул оказва всестранна поддръжка на катедрата по съветски език и Центъра за съветски език към Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “, в това число в границите на руско-български научни и просветителни планове.

И това надалеч не е всичко. Гордеем се с това, че Русия има подобен другар, същински родолюбец на България и Пловдив, който към този момент няколко десетилетия не на думи, а на дело оказва помощ за запазването и развиването на другарските връзки сред съветския и българския народ.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР