Посолството на Република България в Букурещ e в постоянен контакт

...
Посолството на Република България в Букурещ e в постоянен контакт
Коментари Харесай

Тежка катастрофа с български бус в Румъния, има жертви

Посолството на Република България в Букурещ e в непрекъснат контакт с управляващите в Румъния, които оказват цялостно подпомагане на потърпевшите в случая за приемане на нужните медицински грижи, както и на околните на умрелите, прецизират от Министерство на външните работи.

Полицаите са открили, че български жител на 42 години, ръководещ лекотоварен автомобил в посока Калафат, се е блъснал в спрял товарен автомобил. В буса е имало още петима пасажери - всичките български жители, прецизира полицията в Калафат, представена от Българска телеграфна агенция.

В резултат на злополуката са починали водачът на лекотоварния автомобил и още един мъж, а четирима души, в това число дете на 4 години, са потърпевши и са откарани в болница.

От 6:30 ч. сутринта до 9 ч. е било блокирано прекосяването през граничния пункт при Видин-Калафат заради неспособност за придвижване на румънска територия на транспортните средства и осъществяване на процесуално следствени дейности и почистване на пътя.

След 9 ч. пътят е бил освободен и придвижването от и към България на граничния пункт е било възобновено.

По информация на румънските управляващи, представени от Людмил Димитров, шеф на българо-румънското сдружение „ Дунав мост Видин-Калафат ", българският микробус се е движел в посока България. Той добави, че повече информация от румънските управляващи по случая се чака по-късно през днешния ден.

Причините за случая се обясняват.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР