Посолството на България в Лондон е знаело за ареста Трима

...
Посолството на България в Лондон е знаело за ареста Трима
Коментари Харесай

Трима българи задържани във Великобритания за шпионаж в полза на Русия

Посолството на България в Лондон е знаело за ареста
Трима души, и тримата с българска народност, са арестувани във Англия по съмнение, че са съветски шпиони, написа Би Би Си. Задържанията в резултат на съществено следствие на локалните управляващи.

Тримата обвинени в шпионаж за Русия са задържани. Всички обвинени са български жители, те са арестувани през февруари и от този момент са в ареста. В момента им е наложена мярка „ задържане под стража “. Британските управляващи настояват, че те са работили за съветските служби за сигурност.

Обвинени са в владеене на документи за идентичност с " непозволени планове ", като се твърди, че са ги имали, знаейки, че са подправени. Документите включват паспорти, персонални карти и други документи за Англия, България, Франция, Италия, Испания, Хърватия, Словения, Гърция и Чехия.

Тримата обвинени са задържани по силата на Закона за служебната загадка от следствието за битка с тероризма към полицията, отговаряща за шпионажа на национално равнище.

Те са: Орлин Русев, на 45 година, от Грейт Ярмът, Норфолк; Бисер Джамбазов, на 41 година, от Хароу, северозападен Лондон; Катрин Иванова, на 31 година, също от Хароу.

Има информация, че единият от арестуваните е работил известно време като консултант в българското Министерство на енергетиката.

Тримата живеят в Обединеното кралство от години, като са работили на разнообразни длъжности и са обитавали няколго крайградски парцела.

Посланикът ни в Лондон Марин Райков съобщи, че българското посолство в Обединеното кралство не е било осведомено за задържането на тримата българи.

Той изясни, че съгласно английската процедура, в случай че те самите, при ареста, не пожелаят българските дипломатически служби да бъдат осведомени, то това не се случва съобщава БНТ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР