Посолствата на 12 държави в Северна Корея спряха работа, а

...
Посолствата на 12 държави в Северна Корея спряха работа, а
Коментари Харесай

Затварят посолства в Пхенян поради липса на стоки и лекарства

Посолствата на 12 страни в Северна Корея стопираха работа, а целият задграничен личен състав на интернационалните филантропични организации напусна страната заради комплицираната конюнктура, в това число дефицита на артикули и медикаменти. Това заяви през днешния ден посолството на Русия в Пхенян, представено от международните организации.

" Човек може да разбере тези, които напущат севернокорейската столица - надалеч не всеки може да издържи невиждано строгите тотални ограничавания, извънредно острия недостиг на нужни артикули, в това число медикаменти, неналичието на благоприятни условия за решение на проблеми със здравето ", написа в изказване на посолството, оповестено във Facebook.

Според известието към този момент са затворени дипломатическите задачи на Англия, Венецуела, Бразилия, Германия, Италия, Нигерия, Пакистан, Полша, Чехия, Швеция, Швейцария и Франция. В Пхенян съставляват страните си едвам 9 посланици и четирима шарже д`афер, а " личният състав на множеството още работещи посолства е скъсен до най-малко ".

Руското посолство в Пхенян обаче акцентира, че ще остане отворено, макар че не е елементарно и че в действителност има редица проблеми и доста фамилии, които е трябвало да си тръгнат.

През януари предходната година севернокорейският водач Ким Чен Ун реши да затвори границите на страната, с цел да спре разпространяването на новия ковид, появил се в прилежащ Китай. Полетите и железопътният трафик от и за чужбина бяха прекратени, а снабдяването на Северна Корея и работата на дипломатите и на филантропичните служащи беше значително усложнена.

Видеозапис, трансформирал се в шлагер в интернет в края на февруари, демонстрира образно тези компликации. На него се вижда по какъв начин осем съветски дипломати и техните фамилии напущат Северна Корея с железопътна дрезина, бутана от един от тях, заради липса на различен трансграничен превоз след въвеждането на рестрикции, свързани с ковид.

Русия поддържа тесни връзки със Северна Корея и резервира значимо дипломатическо наличие в тази страна, която отдавна страда от дефицит на хранителни артикули. КНДР е обект на интернационалните наказания, целящи да принудят режима в Пхенян да се откаже от нуклеарната и балистичната си стратегия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР