Посоката, която ПП-ДБ залагат в управленската си програма в областта

...
Посоката, която ПП-ДБ залагат в управленската си програма в областта
Коментари Харесай

ГЕРБ скочи на ПП: Финансовата им политика е неправилна

Посоката, която ПП-ДБ залагат в управническата си стратегия в региона на финансите, не дава решения и отговори, посоката, която залагат, е неточната посока. Това сподели на конференция в Народното събрание Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС.
Представители на първата политическа мощ разясниха пред медиите секторните политики от управническата стратегия на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ). Миналата седмица работни групи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ организираха диалози в Народното събрание по секторни политики.
Утре и в петък ГЕРБ-СДС стартират диалози поредно с останалите политически сили в Народното събрание в търсене на поддръжка за ръководство, изясни в отговор на журналистически въпрос ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. След това следвали лидерски диалози.

При разбора си на бранш " финанси и бюджет " Петкова акцентира, че положението на обществените финанси е тежко, бюджетният недостиг от 6.4 % до 2025 година ще доближи 33 на 100 от Брутният вътрешен продукт. Тя уточни, че в програмата си в бранш „ финанси и бюджет “ ПП-ДБ не дават отговори на въпросите и решения. Направена е декларация, че ще имаме бюджет от 3 %, само че никой не е споделил по какъв начин ще стане, в нито една от секторните политики няма остойностяване на съответните ограничения, не е ясно тези три % по какъв начин ще бъде реализирани, дали ще се режат разноски, изреди Петкова.
Според Томислав Дончев най-големият проблем е острото несъгласие сред бюджет и финанси, от една страна, и всички останали браншове. Дори при консервативни калкулации дефицитът в тази стратегия е най-малко 7-8 млрд.лв., той би трябвало да се прибави към недостига в бюджета, тогава ще стане към 20 млрд.лв., обясни Дончев.

Той добави, че диалозите към момента не са завършили – втората крачка е синхронизиране на политиките във всяка една от сферите на публичния живот. Дончев означи, че в управническата стратегия на ПП-ДБ има цели сфери, в които забележките, предложенията, направени от екипите на ГЕРБ-СДС, са признати, като земеделие, просвета, защита, външни работи и други Наред с това обаче огромна част от предложенията на ПП-ДБ  не са напълно професионални. Има дефицити или изчезнали цели браншове, като европейското финансиране, грижа за децата, туризъм, посочи Дончев.

Работата е стигнала доникъде, само че има още неща, които да се свършат, качеството би трябвало да се усъвършенства, когато има цели, сподели още представителят на ГЕРБ-СДС.

В бранш „ енергетика “ програмата е „ противозаконна “, разяснява Жечо Станков. Те желаят да изкарат всички семейства на свободния пазар, милион и половина жители, които живеят под линията на бедността в този момент, ще станат към три милиона, което е нелегално, изясни той. Второ, уточни той, още веднъж се слага на картата бъдещето на енергетиката в региона на „ Марица-Изток “, въглищните централи да бъдат затворени по целенасоченост. Станков напомни, че има решение на Народно събрание да бъдат предоговорени с Европейски Съюз периодите за закриване на въглищните централи.

Има фиксация да се вземе всяка една стотинка от държавните сдружения в енергетиката, се видя, до момента в който бяхме на диалози в Министерството на финансите, разяснява още депутатът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР