Посоката е ясна: Продажбите на бензинови и дизелови коли спират

...
Посоката е ясна: Продажбите на бензинови и дизелови коли спират
Коментари Харесай

Вечерни новини: Продажбите на нови коли с ДВГ спират от 2035 г.; България подписва с EDF за АЕЦ „Белене“

„ Посоката е ясна ": Продажбите на бензинови и дизелови коли стопират от 2035 година
Държавите от Европейския съюз утвърдиха дефинитивно във вторник незабравим закон за преустановяване от 2035 година на продажбите на нови коли, задвижвани от мотори с вътрешно горене. Това стана допустимо, откакто Германия си издейства изключение за коли, работещи със синтетични горива, предава Reuters.
Европейски Съюз се споразумя за всеобщо инсталиране на зарядни станции
Европейският съюз реализира предварителна договорка за разполагане на повече зарядни станции за коли, задвижвани с електричество или различни горива, като водород. Целта е страните в Блока да понижат доста въглеродния отпечатък на своя транспортен бранш, предава Reuters.
България подписва контракт с EDF за АЕЦ „ Белене “
Electricite de France S.A. (EDF) още веднъж е показала интерес към неосъществения над 30 години български нуклеарен план АЕЦ „ Белене “. Този път обаче френската енергийна компания и българската страна ще подпишат контракт за предпроектно инженерингово изследване, като ще се употребяват двата налични съветски блока и френска технология. Това стана ясно от думите на зам.-енергийният министър Еленко Божков, който взе участие през днешния ден в конференция „ Сценариите, рисковете и вероятностите пред развиването на нуклеарната енергетика в България “.
„ Булгаргаз “ изясни по какъв начин пресмята цената на газа и за какво бизнесът бърка
" Булгаргаз " опроверга работодателските организации за цитираната от тях методика за образуване на цената на газа и от какво зависи тя. В своя позиция, изпратена до Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), публичният снабдител изяснява, че изчисленията на бизнеса не отразяват изцяло обстановката и ценообразуването на природния газ, защото то зависи и от авансово подписани контракти и не се въздейства напълно от борсовата цена на холандския газов хъб TTF.
Укрепването на свлачищата при „ Струма “ най-сетне стартира (галерия)
Дейностите по подсилване на двете свлачища, които се намират малко преди началото на тунел „ Железница “ от автомагистрала „ Струма “, може да стартират. Това се случва съвсем 2 години, откакто сриванията бяха установени. Сега към този момент е издадена заповед за градеж и подсилване, която е в действие от през вчерашния ден, а техниката към този момент е на терен. Регионалният министър Иван Шишков даде обещание придвижването да бъде пуснато най-малко в едната лента още през летния сезон.
Българите към този момент наблюдават всеки разход: С приоритет са ипотеката и лизингът
В условия на висока инфлация и политическа и икономическа неустановеност българите все по-прецизно наблюдават разноските си и все по-разумно ръководят парите си. На това ги научи и последната рецесия към пандемията, която им сподели, че непредвидените разноски не са необичайност, а неизбежна част от живота и наложителен детайл от финансовото обмисляне. В резултат от нея през днешния ден българите са по-редовни платци в несигурната среда, даже и по отношение на множеството прогнози. Това описа за Economic.bg Райна Миткова, ръководител на Асоциацията за ръководство на вземания.
Летище София влага 20 млн. лева в нова система за багаж
Летище София ще се снабди с нова система за обработка на багажа (BHS). Инвестицията е за над 20 млн. лева и включва доставка, инсталиране и поддръжка на най-модерното решение за ръководство на багажа на пасажерите, оповестяват от пресцентъра на концесионера „ Соф Кънект “. Системата ще бъде обезпечена от френски консорциум Alstef Group, а контрактът сред двете страни е подписан през предходната седмица.
„ Храна за мозъка “: Български бизнесмени сътвориха нова идея за десертите
Десертите – обич, която те убива постепенно с всяка последваща хапка. Водени от концепцията да създадат тази обич здравословна и природосъобразна, Пламен Медаров и Мария Веселинова основават компания за изцяло веган десерти. Тяхната „ храна за мозъка “, какъвто е дословният превод на името на компанията им – Brain Foods, притегля най-големия международен вложител в областта на веган продуктите – ProVeg.
Беларус се съгласи да одобри съветските атомни бомби
Беларус съобщи във вторник, че се е съгласила да одобри съветски тактически нуклеарни оръжия да бъдат ситуирани на нейна територия. Това се случва след многочислени опити от страна на Съединените щати и техните съдружници да трансформират политическата посока на Беларус. Западът даже заплаши, че ще наложи по-сурови стопански наказания, в случай че Минск реши да предприеме сходни дейности, предава Reuters.
Огромни френски банки се проверяват за финансови измами
Френските управляващи претърсиха парижките офиси на пет банки, в това число Societe Generale, BNP Paribas и HSBC, по съмнение за фискална машинация. Това е част от необятно европейско следствие за отбягване на заплащания на налог дял, оповестява Reuters.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР