посочи своя пратеник в Германия, , за нов на страната,

...
посочи своя пратеник в Германия, , за нов на страната,
Коментари Харесай

Кой е номиниран за нов премиер на Ливан?

посочи своя делегат в Германия,, за нов на страната, заяви Агенция Франс Прес. На него се пада достойнството да изведе страната от дълбока рецесия след детонацията в Бейрут на фона на внезапен стопански спад.
Мустафа Адиб, малко прочут посланик, е дипломат на Ливан в Германия от 2013 година и името му се появи едвам в неделя, с цел да размени Хасан Диаб, чието държавно управление подаде оставка след смъртоносната детонация на пристанището в Бейрут на 4 август.
 Сунитският политик Салям отхвърли премиерския пост на Ливан Сунитският политик Салям отхвърли премиерския пост на Ливан
Сунитският политик Тамам Салям, посочен като главен претендент за премиерския пост на Ливан, публично разгласи, че се отхвърля да оглави ед...
48-годишният посланик е роден в северния град Триполи и е мюсюлманин-сунит, което го прави подобаващ да стане министър-председател според основаната в Ливан система за шерване на властта.
Биографията му в уеб страницата на посолството в Берлин го показва като учен, лекар по политически науки. В нея се споделя, че е провел " изследвания и експертна работа в областите както на публичната, по този начин и на държавната сигурност, парламентарния контрол на бранша на сигурността, децентрализацията, локалната народна власт и изборните закони ". От 2000 до 2004 година той е консултант на Наджиб Микати, милиардер и някогашен министър-председател, който поддържа номинацията му през днешния ден. През 2011 година тогавашният министър председател Микати назначи Адиб за началник на кабинета си.
Кой е Мустафа Адиб, можете да видите и във видеото на France 24 English:

Бившите министър председатели Саад Харири и Фуад Синьора също гласоподаваха доверие на Адиб, откакто други двама претенденти бяха отхвърлени от преобладаващата шиитска мюсюлманска група „ “ и нейните политически съдружници.
 Според Макрон Ливан е застрашен от революция Според Макрон Ливан е застрашен от революция
Френският президент Еманюел Макрон предизвести, че в Ливан съществува действителен риск от революция, в случай че страната бъде оставена да се...
Неговото предопределение пристигна в деня, в който френският президент Еманюел Макрон би трябвало да дойде за ново знаменателно посещаване.
Приближен на Адиб от го разказа като " спокоен, вежлив и изкусен ".
" Той не е човек на борбата и не заема твърди позиции, само че заобикаля проблемите и се стреми да ги реши дипломатично с оглед консолидиране на връзките си с разнообразни страни ", сподели близкият.
Германски деятели споделиха за Агенция Франс Прес, че Адиб е артикул на предишното и не може да въплъти смяна.
" Не виждаме смяна към по-добро в посочването на дипломат Мустафа Адиб, защото той е зависещ на системата, която съществува в Ливан ", се споделя в известие на групата „ Rises Up “.
 Ливан е пред риск от изгубване Ливан е пред риск от изгубване
Ливан е изложен на " риск от изгубване ", съобщи френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан, настоявайки за незабавни промени в границите на само че...
Номинираният за министър-председател даде обещание бързо да започва реформаторско държавно управление и да потърси интернационална финансова помощ, откакто гърмежът в Бейрут задълбочи политическата и икономическата рецесия.
В телевизионна тирада след номинацията си някогашният дипломат на Ливан в Германия съобщи, че " е належащо да се образува държавно управление за рекордно малко време и неотложно да стартира използването на промени, започвайки със съглашение с Международния валутен фонд ".
* Информация Агенция Франс Прес, превод БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР