Последвайте Гласове в .Вече можем да си отдъхнем и, както

...
Последвайте Гласове в .Вече можем да си отдъхнем и, както
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев за COVID: Вече можем да си отдъхнем

Последвайте ”Гласове " в.
Вече можем да си отдъхнем и, както сподели Световната здравна организация, краят на пандемията се вижда. Това сподели в предаването „ Събуди се ” по Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев, който е консултант по здравните въпроси на Столичната община. По думите му, Коронавирус вирусът е станал по-малко рисков и гибелен.

„ Трябва обаче да се има поради, че всяка година имаме проблеми с респираторни инфекции през есенно-зимния сезон. Възпитаният и просветен човек съблюдава някои правила - проветряване в обществените места. Който не е сигурен в имунната си система, не е неприятно да носи маска. Много е значимо да съблюдаваме разпоредбите, тъй като ще се появят и други инфекции ”, добави той.
Адаптираните ваксини против COVID-19 построяват имунитет против класическия вид на вируса и против Омикрон, изясни още професорът. 
„ Всеки, който има предходните ваксини, може да си сложи тази. Тя е единствено за бустер реимунизация. Осигурява под напрежение имунитет през идващите месеци ”, уточни проф. Кантарджиев и препоръча имунизацията за хора със съпътстващи болести и с доста контакти.

Той изясни, че имунизациите против грипа към този момент са по аптеките. „ От другата седмица ще стартира имунизирането на 65-годишните ”, посочи той. Проф. Кантарджиев изясни, че може да си сложим приспособена ваксина против ковид и след към седмица - две и препарат срещу грип.
Първите признаци на грипа и ковид, които може да ни ориентират, са болките в гърлото. „ Тогава човек може да вземе лимон със сода. Има известна разлика в клиничния ход на двете болести. Но първо предписание - който е болен, да си стои у дома ”, прикани професорът.
 

Източник: Нова телевизия
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР