Последвайте Гласове в .Цените на едро на газа на борсите

...
Последвайте Гласове в .Цените на едро на газа на борсите
Коментари Харесай

Ройтерс: Цената на газа в Европа пада, хранилищата са пълни, доставките са изобилни

Последвайте ”Гласове " в.
Цените на едро на газа на тържищата в Нидерландия и Англия през днешния ден паднаха до най-ниското си равнище от юни и юли, съобщи Ройтерс. За спада принос имат данните, че газохранилищата на континента са цялостни, а доставките от Норвегия и до терминалите за полутечен газ порастват, оповестява организацията.

На нидерландската борса цената " ден напред " падна със 7 евро до 85 евро за мегаватчаст. Британският еквивалент загуби 47,50 пенса до 82,50 пенса за термична единица. И на двете тържища цената е най-ниската от юни насам.
В Нидерландия договорите за месец напред паднаха със 7 евро до 158 евро за мегаватчас, най-ниската цена от средата на юли. Британските контракти за ноември изгубиха 24,25 пенса до 270 пенса за термична единица.
Газохранилищата в Европа са цялостни съвсем на 90 %, което смъкна цените със 72 на 100 по отношение на пика през август, по данни на " Рефинитив ".

Намалялото търсене на газ, съчетано с нараснали доставки от Норвегия и до терминалите за полутечен газ, е съумяло да компенсира загубата на 57 милиарда куб. м съветски газ, показва Георг Цахман от мозъчния концерн " Брьогел ".
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР