Последвайте Гласове в .Сергей Станишев няма да се кандидатира за

...
Последвайте Гласове в .Сергей Станишев няма да се кандидатира за
Коментари Харесай

Сергей Станишев няма да се кандидатира повече за президент на ПЕС

Последвайте ”Гласове " в.
Сергей Станишев няма да се кандидатира за нов мандат като президент на Партията на европейските социалисти (ПЕС). Това разгласи самият той на конференция в София, оповестява " 24 часа ". Станишев е отпред на поста от 2011 година и приключва четвъртия си мандат на този пост. Снимка: Българска телеграфна агенция

Станишев описа история от сина си. Когато в учебно заведение разказвали за родителите си, 9-годишният Георги обобщил информацията за татко си: " Един ден, като почине, ще отиде при легендите ".
Причините за отдръпването на Станишев са политически и той благодари на всички, които са му предложили да го повдигнат за нов мандат.
Не можеш да претендираш да си президент на ПЕС, в случай че нямаш мощна партия зад тила си, изясни той. Станишев уточни, че не е търсил номинация от управлението на Българска социалистическа партия. Няма логичност партия, чието управление желае да подражава на Виктор Орбан, да излъчи президент на ПЕС, добави той.

Срокът за номинации е изминал в среднощ нощес, по тази причина Станишев е избрал да разгласи решението си първо в България през днешния ден.
Има цифри, които илюстрират какво може да реализира едно сплотено политическо семейство, сподели Станишев и регистрира работата си отпред на ПЕС. И даде образец с европейския обществен дирек и промяната на Европейския обществен контракт. За България по това систематизиране са заделени 5 милиарда лв.. Успяхме да превърнем в действителност европейската младежка гаранция и единствено за България финансирането е над 100 млн. лева в избран интервал.  Същото може да се каже и за европейската детска гаранция.
Най-големият триумф на ПЕС е фондът за последващо потомство в Европейски Съюз, който залага стопански и обществен пакет в помощ на страните да се оправят с последствията от рецесията в резултат на пандемията от COVID-19. Целият размер на програмата е над 800 милиарда евро, от които единствено за България има 6,3 милиарда евро, добави Станишев. Даде образец и с Фонда за обективен преход.
Източник: " 24 часа "
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР