Последвайте Гласове в .Продължава повторното въвеждане на данните от изборните

...
Последвайте Гласове в .Продължава повторното въвеждане на данните от изборните
Коментари Харесай

Продължава повторната проверка на изборните протоколи в ЦИК

Последвайте ”Гласове " в.
Продължава повторното въвеждане на данните от изборните протоколи и инспекцията на Централната изборна комисия (ЦИК) за несъответствия и отстраняването им. След края на инспекцията ЦИК ще разгласи окончателните резултати от предварителните парламентарни избори на 2 октомври. Това може да стане още през днешния ден, за 14 часа е планувано заседание на комисията, оповестява Българска телеграфна агенция.

Законовият период за оповестяването от ЦИК на получените гласове и разпределението на мандатите е не по-късно от четири дни след деня на вота или четвъртък.
Във вторник завърши приемането на изборните протоколи от районните изборни комисии.
" Възможно е да има някакви разбърквания, въпреки и минимални. В момента сме оповестили на нашата Интернет страница 100 % въвеждане от протоколите от ЦИК в РИК в страната и от ЦИК в Централната изборна комисия отвън страната ", разяснява пред БНР представителят на ЦИК Росица Матева.

Според наредбите на Изборния кодекс, не по-късно от четири дни след вота, ЦИК би трябвало да разгласи получените гласове и разпределението на мандатите сред партиите и обединенията.
Имената на народни представители, които ще влязат в идващия 48-и парламент, ще станат ясни най-късно до 9 октомври.
Когато от ЦИК разгласят разпределението на мандатите по партии и региони, всяка политическа групировка би трябвало да излъчи нужния брой кандидат-депутати.  
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР