Последвайте Гласове в .Посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа,

...
Последвайте Гласове в .Посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа,
Коментари Харесай

Херо Мустафа отиде на тържеството в 18-то училище Уилям Гладстон

Последвайте ”Гласове " в.
Посланикът на Съединени американски щати у нас Херо Мустафа, както и други дипломати, отиде на откриването на новата образователна година в 18-то Средно учебно заведение " Уилям Гладстон ". Това е учебното заведение с най-вече възпитаници в България - над 2400, които учат в него от първи до 12-и клас. В училището се учат западни и източни езици, измежду които са японски, корейски, китайки и арабски език, оповестява Българска телеграфна агенция.

Вече обявихме още преди един месец, че оптималната цел, към която се стремим, е присъствено образование в учебните заведения, да забравим минусите на отдалечената форма на образование и единствено във форсмажорни условия, в действителност в изключителни условия, да се търси онази най-хубава форма, която би съдействала за по-доброто обучение на нашите деца. Това сподели служебният министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов пред публицисти, откакто взе участие в тържеството за откриването на новата 2022/2023 образователна година в двора на 18-то Средно учебно заведение " Уилям Гладстон " в София.
" Вече обяснихме с министъра на опазването на здравето, че задачата ни е за оптимално присъствено образование, при опция с най-малка изолираност на учениците ", акцентира просветителният министър. 
На въпрос, че към момента има дефицит на учители, министър Пенов сподели, че това са краткотрайни усложнения, които се преодоляват на място със съответните шефове. Днес е заветен ден за българското обучение, дано да гледаме с позитивизъм и да отчетем положителните неща, които се случват в просветителната система. Нека отчетем взаимното доверие сред родители, възпитаници, учители и шефове, и взаимната помощ, която те си оказват, с цел да имаме добра просветителна среда, пожела просветителният министър.

Той сподели, че през днешния ден ще отиде и в Карлово, където имаше потърпевши учебни заведения в карловските села от наводненията. Информирани сме за обстановката в учебните заведения в селата там, ще стартира присъствен образователен развой, конкретизирана е и транспортната скица, изясни министър Сашо Пенов.
Попитан дали страната ще обезпечи средства за учебните заведения, които се отопляват на газ, министър Пенов отговори: " Ние сме в бюджетна процедура и по отношение на индивидуализацията на обстановката във всяко съответно място ще се преценя по какъв ред, в границите на закона, ще се преодолеят възможните усложнения по отношение на фактическата обстановка в страната ".
Служебният министър на образованието поискала честита образователна година - на актуалните и на бъдещите възпитаници. Нека всички си спомняме с положително времето, в което сме били възпитаници, добави проф. Пенов. 
Директорът на 18-то Средно учебно заведение " Уилям Гладстон " Величка Стойчева също пожела цветущ празник на всички български учители и  " На добър час " на учениците през новата образователна година. Тя също разгласи, че е за присъствен образователен развой през образователната година, която през днешния ден стартира.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР